ȘTIRI

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE ISTORIE, CLASA A XI-A și CLASA XII-A, conform EDU.RO

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE ISTORIE, CLASA A XI-A și CLASA XII-A, conform EDU.RO:

Elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține de luni simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Elevii aparținând minorităților naționale, care au studiat în limba maternă, vor avea pe 8 martie simularea la Limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie și, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie.

MENCȘ precizează că toate probele sunt scrise, rezultatele urmând a fi afișate pe 18 martie.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

„În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral”, arată MENCȘ.


MODELE DE SUBIECTE ISTORIE – BAC 2016 

BAREM DE CORECTARE ISTORIE – BAC 2016 

VEZI ȘI:

MODELE DE SUBIECTE LIMBA și LITERATURĂ ROMÂNĂ – BAC 2016 – PROFIL UMAN

BAREM DE CORECTARE LIMBA și LITERATURĂ ROMÂNĂ – BAC 2016 – PROFIL UMAN

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE ISTORIE, CLASA A XI-A și CLASA XII-A, conform EDU.RO:

SUBIECTELE și BAREMELE DIN 2015 de la SIMULAREA probei de ISTORIE:

BAREM SIMULARE BAC ISTORIE CLASA A XI-A CLICK AICI

SUBIECTE SIMULARE BAC ISTORIE CLASA A XI-A CLICK AICI

BAREM DE CORECTARE LA ISTORIE CLASA A XII-A SIMULARE BACALAUREAT 2015

 

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE ISTORIE, CLASA A XI-A și CLASA XII-A, conform EDU.RO:

CALENDARUL simulărilor:

7 martie 2016 Simularea probei E)a): probă scrisă – Limba si literatura română
8 martie 2016 Simularea probei E)b): probă scrisă – Limba si literatura maternă
9 martie 2016 Simularea probei E)c): probă scrisă – Proba obligatorie a profilului
10 martie 2016 Simularea probei E)d): probă scrisă – Proba la alegere a profilului si specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

SIMULARE BAC 2016: MODELE DE SUBIECTE ISTORIE, CLASA A XI-A și CLASA XII-A, conform EDU.RO:

REZULTATELE SIMULARILOR de BAC din 2015, în BUCUREȘTI:

În urma simularii Examenului de Bacalaureat 2015, elevii din Municipiul Bucuresti au obtinut urmatoarele rezultate:

I. Clasa a XII-a: – limba si literatura romana, proba scrisa E)a), procent de promovare – 64,24% – limba materna, proba scrisa E)b), procent de promovare – 80,65% – proba obligatorie profilului, proba scrisa E)c), procent de promovare – 58,66% – proba scrisa la alegere a profilului si specializarii E)d), procent de promovare = 62,44%

II.Clasa a XI-a: – limba si literatura romana, proba scrisa E)a), procent de promovare — 52,78% – limba materna, proba scrisa E)a), procent de promovare – 67,01% – proba obligatorie profilului, proba scrisa E)c), procent de promovare – 45,95% .

Situaţia notelor peste 5 la clasa a XI-a se prezintă astfel:

– Limba română – 51,77% (în creştere cu peste 7 procente faţă de 2014 – 44,22%),

– proba obligatorie a profilului/Matematică sau Istorie – 42,35% (în creştere cu peste 6 procente faţă de
anul trecut – 36,32%) şi

– Limba maternă – 56,97% (în scădere faţă de 2014 – 62,42%).

 Rata de participare la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi prezenţi din 148.143 de elevi înscrişi), respectiv 83,31% la clasa a XII-a (147.454 de elevi prezenţi din 177.000 de elevi înscrişi).

Ministerul Educației precizează că elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire a disciplinelor nu este similară celei de clasa a XII-a.

Scopul simulării probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, ajutorul acordat acestora pentru a conştientiza nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final.

La fel ca anul trecut, subiectele au fost unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare, fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu modelele de subiecte publicate încă din luna noiembrie 2014 pe site-ul subiecte2015.edu.ro.
Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button