Simona Maierean, prima femeie care a pilotat un MIG-21 Lancer

de:
07 mart. 2015
1 Afișari
Simona Maierean, prima femeie care a pilotat un MIG-21 Lancer

Simona Maierean este prima femeie care a pilotat un MIG-21 Lancer şi încă îi vine greu să descrie în cuvinte senzaţiile pe care le-a avut când s-a urcat prima oară la manşa unui astfel de avion. Anul trecut a schimbat aeronava şi a trecut pe un C-27J Spartan, un avion de transport tactic.

Simona Maierean, prima femeie care pilotează un avion MIG-21 Lancer, întrebată cât e greu să te integrezi într-o meserie dominată de bărbaţi spune că totul ține de „modul în care alege fiecare să perceapă lucrurile, despre atitudine, despre adaptare şi , nu în ultimul rand, despre felul în care îţi faci meseria – dacă o faci cu drag şi profesionalism sau nu. Şi, cum ziceam, atât timp cât faci acest lucru cu drag, nu te plângi că „ţi s-a rupt o unghie”, şi nu ai pretenţii la un tratament special doar pentru că eşti fată”, spune Simona Maierean într-un interviu pentru adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Simona Maierean, PRIMA FEMEIE PILOT de supersonic din România, premiată în cadrul GALEI PERFORMANȚEI

„E mare lucru să nu primeşti acel tratament special şi instructorul să aibă încredere în tine şi să considere că are cu cine lucra. Acest lucru s-ar putea să-ţi salveze viaţa la un moment dat, pentru că avionul nu ştie dacă eşti bărbat sau femeie, dacă eşti odihnit şi cu un pas înaintea lui sau obosit şi cu gândul în altă parte. Toţi instructorii mei au fost şi sunt bărbaţi, mai sunt şi colegii mai mari care au avut răbdare să-mi raspundă şi să-mi explice tot felul de lucruri, aşadar peste tot găsim oameni binevoitori, trebuie doar să avem ochi să-i vedem. În cele din urmă „omul sfinţeste locul””, a mai spus Simona Maierean.

Citește interviul pe adevarul.ro.

Cookies