ARHIVA B365

SIMONA HALEP va urca,aproape sigur,pe locul 4 WTA,după turneul de la Roma.Care sunt şansele româncei

Chiar dacă a pierdut în finala de la Madrid în faţa Mariei Şarapova, Simona Halep are toate mari şanse să ajungă pe locul 4 în clasamentul WTA. Joncţiunea se va produce sigur de lunea viitoare, imediat după turneul de la Roma, care se va desfăşura în perioada 12-18 mai. Independent de rezultatul obţinut de Simona, aceasta va trece de jucătoarea din Belarus, care nu va fi prezentă la competiţie din cauza unei accidentări. Chiar dacă Halep are de apărat o semifinală (350 de puncte; Serena Williams o învingea pe româncă în penultimul act, pentru ca apoi să câştige turneul), Azarenka trebuia să îşi asigure finala la Foro Italico (a jucat ultimul act în 2013) pentru a nu pierde puncte. Cum acest lucru nu se poate produce, Simona este sigură de faptul că va trece de dubla câştigătoare de la Australian Open (2012, 2013), scrie prosport.ro.

Există o mică posibilitate ca Simona să nu urce pe locul 4 în clasament la finalul acestei săptămâni, chiar dacă va trece sigur de Azarenka. Petra Kvitova, care în acest moment se situează pe poziţia a 6-a, a acces doar până în optimi la Roma, în 2013, astfel că are de apărat 105 puncte.

În măsura în care cehoaica va reuşi să ajungă în finală anul acesta, iar Simona nu va trece de semifinale, Kvitova ar depăşi-o în clasament pe româncă. Şansele ca Petra să urce atât de sus la Foro Italico sunt însă reduse, mai ales în contextul în care beneficiază (ca şi Simona, de altfel) de o jumătate de tablou grea, cu Serena Williams sau Şarapova ca posibile adversare în drumul spre finală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button