Simona Halep s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open

de:
17 iul. 2016
0 Afișari
Simona Halep s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open

Favorita principală merge în a doua finală din 2016, chiar în faţa propriilor fani, iar duminică, de la ora 16:00, se va lupta cu trofeul pe masă în meciul cu Anastasija Sevastova (66 WTA). Campioana noastră ar putea obţine al doilea titlu la Bucureşti, după cel câştigat în 2014, şi al 13-lea al carierei. Meciul cu Vania King a fost foarte echilibrat, însă la fel de spectaculos.

Ambele jucătoare nu au excelat la serviciu, astfel că s-au făcut nu mai puţin de 20 de break-uri. În primul set, jucătoarea din Statele Unite s-a aflat mai tot timpul la conducerea partidei şi a servit pentru adjudecarea primei manşe la scorul 5-3. Simona Halep a revenit spectaculos şi a câştigat trei game-uri consecutive, însă nici sprtiva originară din Constanţa nu a încheiat setul în favoarea sa şi s-a ajuns la tiebreak. Aici, King a greşit mai puţin şi s-a impus cu 7-3.

Manşa secundă a debutat la fel ca prima, cu Vania King la conducere, care s-a desprins la 2-0. Cu toate acestea, Halep a revenit la 3-3, iar punctul decisiv a fost la 4-3 pentru jucătoarea americană. Simona a devenit mult mai agresivă şi nu a mai comis la fel de multe erori neforţate, câştigând trei game-uri la rând şi totodată setul, scor 6-4.

Decisivul a fost la fel de echilibrat. Simona a reuşit un break important, apoi şi-a făcut serviciul după o revenire excelentă de la 0-30 şi s-a desprins la 4-1. În disperare de cauză, Vania King îşi cheamă antrenorul pe teren, iar acesta îi spune să joace la risc, pentru că Simona stă mult mai bine decât ea din punct de vedere fizic. King nu renunţă la luptă şi se apropie periculos la 4-3. Americanca pune în aplicare sfaturile antrenorului şi reuşeşte câteva retururi incredibile. Totuşi, Halep a dat lovitura decisivă. A făcut un nou break şi de această dată, nu a mai cedat avantajul şi a câştigat cu 6-7, 6-4, 6-3.

În finala de duminică, Simona Halep, a cincea jucătoarea lumii, se va întâlni cu Anastasija Sevastova, locul 66 WTA, care a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-2 de germanca Laura Siegemund, a patra favorită la BRD Bucharest Open.

Cookies