Simona Halep – Irinei Begu, 6-3, 0-6, 6-1 în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

de:
05 mai 2016
0 Afișari
Simona Halep - Irinei Begu, 6-3, 0-6, 6-1 în sferturile de finală ale turneului de la Madrid

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-6, 6-1. GAME, SET, MECI! Simona fructifică a doua minge de meci de care a beneficiat și e calificată în semifinale.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-6, 5-1. Irina a salvat patru mingi de break, dar la a cincea n-a mai avut suflu și Simona servește pentru meci.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-6, 4-1. Simona păstrează avantajul break-ului din al doilea game și conduce, deocamdată, disputa.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-6, 3-1. Adrian Cruciat a fost din nou pe teren, pentru a-i da sfaturi Irinei. Aceasta a reușit să câștige primul game din setul decisiv.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-6, 0-3. Simona a salvat două mingi de break. Irina a trecut pe lângă o șansă uriașă de a reveni îns et. Are mult de recuperat acum.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-6, 0-2! BREAK SIMONA! După un set doi catatrofal, Simona și-a recăpătat și răbdarea, și încrederea și, cel mai important, liniștea. Irina a scăzut din nou nivelul jocului.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 06-, 1-0. Game la zero reușit de Simona, primul după o serie de șase consecutive câștigate de Irina.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-6! GAME, SET IRINA! Acesta a fost cel mai bun set din acest an pentru Irina Begu. Simona n-a avut replică! Urmează decisiv.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-5. BREAK IRINA. Incredibil ce set reușește Irina! Servește pentru a trimite disputa în decisiv.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-4. Simona greșește aproape toate retururile și Irina se distanțează.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-3. BREAK IRINA! Simona greșește și se enervează. Îș cheamă pe Darren Cahill, pe care-l ceartă că în arenă se aud doar încurajările stafului Irinei.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-2. Game la zero reușit de Irina, care e în evidentă revenire. Nici în primul set n-a jucat rău, o spune statistica. A avut 7 lovituri direct câștigătoare, ca și Simona, dar 15, față de 12, erori neforțate.

UPDATE: Halep – Begu 6-3, 0-1. BREAK IRINA. Mult mai decisă, Irina a reușit să-și controleze mai bine lungimea loviturilor, a greșit mai puțin și a luat primul break.

UPDATE: Halep – Begu 6-3. BREAK, SET SIMONA! Mult mai solidă la retur și profitând de indeciziile Irinei, Simona închide primul set cu un break.

UPDATE: Halep – Begu 5-3. Simona rezistă în fața unei agresivități în plus aduse de Irina după pauză și își face serviciul, după 40-40.

UPDATE: Irina Begu l-a chemat la bancă pe antrenorul ei, Adrian Cruciat. „Împinge mai mult în picioare. Ea nu vrea să te atace, dar dai prea moale și te atacă. Dacă ar fi altă adversară în fața ta, te-ai urca pe ea. Ești doar tu cu mingea. Mai schmbă, mai dă o scurtă, vino în față.”, i-a spus tehnicianul.

UPDATE: Halep – Begu 4-3. Irina este cea care salvează trei mingi de break de la 0-40, apoi încă una, pentru a se impune în cel mai echilibrat game al partidei.

UPDATE: Halep – Begu 4-2. Simona a salvat trei mingi de break de la 0-40, Irina părând parcă un pic copleșită de șansele avute.

UPDATE: Halep – Begu 3-2. Irina face primul game la zero, ridicând nivelul serviciului. Simona a fost și ea expeditivă, în sensul în care a încercat să rezolve punctele repede, cu retururi decisive, trimise însă de puțin afară.

UPDATE: Halep – Begu 3-1. Simona continuă să fie agresivă, să accelereze loviturile și să urce mult spre fileu. Își face serviciul mai ușor, beneficiind și de trei erori neforțate ale Irinei.

UPDATE: Halep – Begu 2-1. Irina revine de la 0-30 și se impune cu dificultate. A făcut două duble greșeli în acest game, dar a reușit să nu piardă.

UPDATE: Halep – Begu 2-0. Irina a condus cu 30-0, dar Simona a ridicat nivelul serviciului și a recuperat. Păstrează avantajul break-ului.

UPDATE: Halep – Begu 1-0! Break Simona. Irina a servit temător în startul disputei, a încercat să lungească punctele și a așteptat greșeala Simonei. Numai că aceasta a atacat și a avut mai multe lovituri direct câștigătoare.

UPDATE: Simona Halep și Irina Begu au ieșit la încălzire pe Arena Manolo Santana. Este al doilea sfert al zilei în întrecerea feminină. Louisa Chirico, jucătoare venită din calificări, locul 133 WTA, este prima semifinalistă. Ea a învins-o pe Daria Gavrilova cu 7-6, 6-2.

Acesta este cel de-al doilea sfert de finală între două jucătoare din România la un turneu important. Anul trecut, tot Halep a jucat cu Dulgheru la Roma (6-1, 6-0). Acel turneu este mai slab cotat decât cel de la Madrid, scrie GSP.

Ultimul meci direct dintre Simona Halep și Irina Begu a fost în 2012, în șaisprezecimile de la Hobart. Atunci fostul număr 2 WTA s-a impus, scor 6-4, 6-2. Au mai fost alte două întâlniri directe la București, în 2007 și 2008. Halep s-a impus și atunci. În 2007, în sferturi, scor 6-3, 6-4 și în 2008, în primul tur, 7-5, 6-2.

Simona Halep (locul 7 în clasamentul WTA) a câştigat, miercuri, meciul cu elveţianca Timea Bacsinszky (15 WTA), scor 6-2, 6-3, în optimile de finală ale turneului de la Madrid, şi va evolua împotriva Irinei Begu (34 WTA) în sferturile competiţiei desfăşurate pe zgură.

Simona (24 de ani) şi-a luat revanşa pentru sfertul de finală pierdut în urmă cu aproximativ o lună la Miami. Atunci, Bacsinszky (26 de ani) s-a impus pe suprafaţa dură cu scorul 4-6, 6-3, 6-2. Bilanţul confruntărilor directe dintre româncă şi elveţiancă a devenit 3-1 pentru Halep.

În sferturile de finală ale competiţiei patronate de către Ion Ţiriac, Simona Halep o va întâlni pe Irina Begu (25 de ani, locul 34 în clasamentul mondial). Va fi a patra confruntare directă dintre cele două jucătoare din România. Halep conduce cu 3-0, toate victorii în minimum de seturi, iar ultimul meci s-a disputat în 2012. Pentru accederea în turul următor la Madrid, Simona şi Irina şi-au asigurat 215 puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 114.560 de euro.

Halep a rămas cea mai bine clasată tenismenă pe tabloul principal. Favorita 1, poloneza Agnieszka Radwanska (locul 2 WTA), a fost eliminată în primul tur. Germanca Angelique Kerber, cap de serie numărul 2, a pierdut tot în primul tur. Au mai părăsit întrecerea Garbine Muguruza (4 WTA), Viktoria Azarenka (5 WTA) şi Petra Kvitova (6 WTA).

Simona Halep a bifat o finală la Madrid, în 2014, dar anul trecut a fost eliminată în primul tur, astfel încât românca poate câştiga puncte importante în clasament. 1000 de puncte va primi câştigătoarea trofeului spaniol. În acest an, Simona nu a înregistrat rezultate notabile şi a coborât uşor în clasamentul feminin mondial. Halep are 13 victorii şi 9 înfrângeri.

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe jucătoarea din Statele Unite ale Americii, Christina McHale, scor 6-7, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat 2 ore şi 39 de minute. Begu şi McHale s-au mai întâlnit o dată, în 2008, la San Diego, meciul fiind câştigat atunci de jucătoarea din Statele Unite. Patronat de Ion Ţiriac, turneul WTA Premier Mandatory de la Madrid este dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro.

Cookies