ȘTIRI

SIMONA HALEP VS.MARIA SHARAPOVA: SIMONA HALEP, ÎNVINSĂ DE SHARAPOVA, la Cincinnati: 6-3;4-6;4-6

SIMONA HALEP ÎNVINSĂ DE SHARAPOVA, la Cincinnati: SIMONA HALEP VS MARIA SHARAPOVA. SIMONA HALEP a fost învinsă de MARIA SHARAPOVA, în sferturile de finală ale turneului e la Cincinnati. Primul set a fost unul al break-urilor. Cele două jucătoare nu au putut să-şi fructifice serviciul, cu o excepţie, realizată de Halep, la scorul de 2-1. Ghemurile au fost disputate, dar românca a reuşit să câştige primul set, cu 6-3. Diferenţa a fost făcută de mobilitatea Simonei, care i-a permis o defensivă dezarmantă în faţa agresivităţii adversarei, dar şi de „generozitatea” Mariei Sharapova în ceea ce priveşte dublele greşeli (5 faţă de 2 Haep) şi greşelile neforţate (22-5). Halep a încercat şi a reuşit în acest prim set să lungească schimburile de mingi şi acest lucru a incomodat-o pe rusoaică.

SIMONA HALEP VS MARIA SHARAPOVA. Rusoaica a declarat, după meciul cu SIMONA HALEP, că nimic nu a mers aşa cum îşi dorea, în ciuda faptului că a învins-o pe jucătoarea română de tenis, situată pe locul 2 în clasamentul WTA. Declaraţia MARIEI SHARAPOVA şi a SIMONEI HALEP, după meciul din sferturi de la Cincinnati, AICI

SIMONA HALEP ÎNVINSĂ DE SHARAPOVA, la Cincinnati: Aflată în dificultate, Şarapova a apelat din nou la arsenalul de trucuri din dotare, întârzierea serviciului şi mingile aruncate greşit în momentele în care se pregătea să servească. La scorul de 1-4, ea a cerut time-out pentru a primi sfaturile antrenorului Sven Groeneveld, apoi după primul set a cerut să meargă la cabine pentru a-şi schimba echipamentul, lipsind aproape cinci minute. Antrenorul Simonei Halep, Wim Fissette, a profitat de această întrerupere şi i-a acordat şi el câteva sfaturi elevei sale.

SIMONA HALEP ÎNVINSĂ DE SHARAPOVA, la Cincinnati: Halep nu a părut afectată de pauză şi a început bine al doilea set. Ea s-a distanţat la 2-0, după un break în ghemul al doilea, dar din acel moment Şarapova a trecut la conducerea jocului. Fără a mai face cadouri şi cu lovituri din ce în ce mai puternice şi mai precise, care au zdruncinat apărarea Simonei Halep, rusoiaca a reuşit două break-uri la rând, şi-a câştigat în premieră serviciul la scorul de 1-2 şi a urcat scorul la 3-2 în favoarea ei. Halep a avut o tresărire de orgoliu, egalând pe serviciul adversarei, însă Şarapova a făcut rebreak şi a dus apoi scorul la 5-3. La 5-4, Şarapova a avut 40-0 pe serviciul ei, Halep a egalat, dar rusoiaca a câştigat până la urmă setul, cu 6-4, după aproape 50 de minute de joc.

SIMONA HALEP ÎNVINSĂ DE SHARAPOVA, la Cincinnati: Înaintea decisivului, românca a mers şi ea la vestiare. Ea a început la fel de bine şi acest ultim set, a condus din nou cu 2-0 şi, tot ca în setul precedent, a fost egalată. Apoi cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 4-4, când Şarapova a reuşit break-ul. Un moment controversat s-a petrecut la 5-4 şi 15-15 pentru Şarapova. Arbitrul a strigat aut pe o minge ce părea câştigată de Halep, românca a cerut challenge, iar reluarea i-a dat dreptate. Arbitrul de scaun a decis repetarea punctului, stârnind protestele româncei, care a susţinut că arbitrul a strigat aut după ce Şarapova a jucat mingea şi a trimis-o în fileu. Punctul s-a repetat şi a fost câştigat de rusoiacă, ea încheind ulteror şi setul, cu 6-4, după un meci de două ore şi 32 de minute de joc, relatează Mediafax.

SIMONA HALEP ÎNVINSĂ DE SHARAPOVA, la Cincinnati: Aceasta a fost cea de-a cincea înfrângere suferită de Halep în faţa Mariei Şarapova, din tot atâtea partide disputate. Prima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc în turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Şarapova câştigând cu scorul de 6-3, 6-4. În acelaşi an, dar în primul tur de la Beijing, Şarapova s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5. În primăvara acestui an, Maria Şarapova a câştigat finala turneului de la Madrid, scorul fiind 1-6, 6-2, 6-3, iar apoi s-a impus în finală la Roland Garros, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la turneul de la Cincinnati cu un premiu de 64.170 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Simona Halep va participa săptămâna viitoare la turneul Premier de la New Haven, unde este deţinătoarea trofeului.

SIMONA HALEP VS. MARIA SHARAPOVA, în sferturile de finală la Cincinnati Numărul doi mondial, SIMONA HALEP, s-a întâlnit cu numărul șase mondial, MARIA SHARAPOVA, pe un teren artificial dur. SHARAPOVA o conduce pe SIMONA HALEP în „drumul spre Singapore” – drumul spre turneul campioanelor, cu 16 puncte. 

SIMONA HALEP VS. MARIA SHARAPOVA, în sferturi de finală la Cincinnati! SIMONA HALEP a declarat înainte de meciul cu SHARAPOVA că va juca agresiv. Vreau să îmi fac jocul, să evoluez agresiv, să deschid cât mai mult unghiurile şi, cel mai important, să rămân concentrată, pentru că ea îşi ia foarte mult timp între puncte. În finala de la Roland Garros acest lucru m-a deranjat destul de tare, dar acum simt că am mai multă experienţă, astfel că totul ar trebui să fie bine. E uşor enervant să vezi că adversarul trage de timp, nu e deloc uşor să rămâi concentrat”, a spus SIMONA HALEP, potrivit prosport.ro.

Cele mai bune jucătoare din 2014 se întâlnesc în sferturile de finală de la CINCINNATI. Simona Halep, locul 2 mondial, a repetat performanța de anul trecut, când a ajuns în aceeași fază a competiției, fiind eliminată atunci de Serena Williams. Maria Sharapova, locul 6 WTA, a fost eliminată anul trecut de Sloane Stephens încă din turul 2.

SIMONA HALEP ÎNVINSĂ DE SHARAPOVA, la Cincinnati: La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins tot faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanţa avea de apărat 225 de puncte la turneul american.

SIMONA HALEP VS. MARIA SHARAPOVA, în sferturi de finală la Cincinnati!
SIMONA HALEP
a întâlnit-o din nou pe rusoaica MARIA SHARAPOVA, care a învins-o în finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros. Atunci, Sharapova o învingea pe SIMONA HALEP în trei ore, cu scorul 6-4, 6-7(5), 6-4. Tot MARIA SHARAPOVA a învins-o pe SIMONA HALEP și în turneul de la Madrid.

SIMONA HALEP VS. MARIA SHARAPOVA, în sferturi de finală la Cincinnati. Ce spune MARIA SHARAPOVA despre meciul cu SIMONA HALEP: „Ultimele noastre meciuri de anul acesta au fost pe terenuri de zgură, deci aceasta va fi o experiență inedită. Ne cunoaștem jocul una alteia foarte bine, deoarece am jucat de curând, la mijlocul sezonului. Ea a avut unul din cele mai bune sezoane din carieră. Firește, să ajungi numărul 2 este o realizare foarte mare. Va fi un meci greu” – a declarat MARIA SHARAPOVA.

SIMONA HALEP VS. MARIA SHARAPOVA, în sferturi de finală la Cincinnati Ce spune SIMONA HALEP despre meciul cu MARIA SHARAPOVA din sferturi de finală la CINCINNATI „VReau să joc împotriva ei pentru că vreau să văd dacă pe suprafață dură mă va bate din nou. Vreau să îmi încerc jocul, să joc cât mai agresiv, să deschid unghiurile ca de obicei și să rămân foart concentrată, pentru că ea așteaptă foarte mult între puncte. Asta m-a deranjat la French Open, dar acum am experiență și va fi bine” – a declarat SIMONA HALEP despre confruntarea cu MARIA SHARAPOVA, în sferturi de finală la Cincinnati.

În optimi, SIMONA HALEP s-a impus cu scorul de 6-4, 7-5 în faţa jucătoarei Lucie Safarova, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16, la capătul unui meci care a durat o oră şi 28 de minute.

Meciul a început cu uşoara dominare a jucătoarei din Cehia, care a condus cu 1-0 şi 2-1, însă de la scorul de 2-2, Halep a pus stăpânire pe joc, a făcut break şi şi-a păstrat avantajul până la finalul setului, închizând primul act la prima minge de care a beneficiat.

Prima parte a întâlnirii a durat 40 de minute, perioadă în care, la 4-3, după ce Halep a avut încă o minge de break, Safarova a cerut intervenţia antrenorului Rob Steckley, însă jocul său a continuat în aceeaşi notă.

Halep a continuat forma bună în setul doi, reuşind să obţină breakul la scorul de 1-1, însă imediat Safarova a făcut rebreak.

După ce şi-a făcut mai greu serviciul la 3-2 în favoarea lui Safarova, Halep a câştigat la zero cel de-al doilea break al său din setul secund. Însă, din nou Safarova a revenit, reuşind să câştige tot la 0 rebreakul.

Simona Halep a realizat cel de-al treilea break al său din setul secund la 5-5, de această dată reuşind să-şi păstreze avantajul şi să încheie meciul cu la a treia minge de care a beneficiat.

Halep şi Safarova se mai întâlniseră de trei ori până acum, românca fiind în avantaj cu 2-1.

Calificarea în sferturile de finală este recompensată la turneul de la Cincinnati cu un premiu de 64.170 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

În sferturi, HALEP va juca împotriva învingătoarei din partida Maria Şarapova (locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5) – Anastasia Pavliucenkova (locul 25 WTA).

La ediţia trecută, Halep, locul 25 WTA atunci, a atins faza sferturilor de finală, fiind eliminată de Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-4. Sportiva din Constanţa are de apărat 225 de puncte la turneul american.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button