ARHIVA B365

SIMONA HALEP, în presa internațională, după calificarea în sferturile Australian Open

SIMONA HALEP, SFERTURI AUSTRALIAN OPEN. „Favorita nr. 3 Simona Halep a învins ‘blestemul’ reprezentat de belgianca Yanina Wickmayer, cu o victorie 6-4, 6-2 duminică, pentru a naviga spre sferturile de finală ale Australian Open, după ce a pierdut cele 3 meciuri disputate împotriva jucătoarei aflate acum pe locul 80, fostă semifinalistă la US Open, românca perpelind-o la foc mic pe imensa arenă Rod Laver din Melbourne”, scrie agenția Reuters, citată de romanialibera.ro.

SIMONA HALEP, PRESA INTERNAȚIONALĂ, CALIFICARE SFERTURI AUSTRALIAN OPEN. Aceeași idee, a răsturnării palmaresului, net favorabil belgiencei până acum, este relevată și de prestigiosul cotidian francez L’Equipe: „Românca Simona Halep (nr. 3) a pus capăt frumosului parcurs al Yaninei Wickmayer, duminică (6-4, 6-2 în 1h19′), după ce în întâlnirile precedente nu reușise să câștige niciun set în fața belgiencei.

SIMONA HALEP, SFERTURI AUSTRALIAN OPEN. Altă epocă! De atunci, nr. 3 mondial a explodat, în timp ce adversara sa și-a văzut cariera frânată de maladia Lyme (o infecție bacteriană, de care acum este complet vindecată)”. „Am vrut să fiu foarte agresivă. Sunt încrezătoare și cred că am toate șansele în acest turneu”, a comentat cea care o va întâlni pe Ekaterina Makarova (nr. 10) în sferturi, pentru un loc în ultimul careu.

SIMONA HALEP, PRESA INTERNAȚIONALĂ, CALIFICARE SFERTURI AUSTRALIAN OPEN. Cel mai răspândit cotidian belgian, Le Soire titrează în ediția on line: „Open Australia: Halep îi închide poarta sferturilor de finală lui Wickmayer”, remarcând, de asemenea, că aceasta a fost prima înfrângere a nr. 2 belgian în fața româncei, după Torhout, în 2010, Auckland, în 2011 și Hobart, în 2012.

SIMONA HALEP, SFERTURI AUSTRALIAN OPEN. Imediat după meci, în emisiunea de la Eurosport „Game, set and Mats”, campionul suedez Mats Wilander, un admirator din ce în ce mai evident al Simonei Halep, a comentat „la cald” calificarea, pentru a doua oară consecutiv, a româncei în sferturile de la Melbourne: „Am senzația că joacă un tenis din ce în ce mai intens, comparabil cu cel al lui Nadal, Djokovic și Federer.

Am vorbit cu ea și mi-a spus că backhand-ul este lovitura ei favorită. Într-adevăr, acest backhand, în special cel în lungul liniei este cheia. După complexitatea jocului ei, cred că ar fi putut evolua la nivel înalt și în alte sporturi. Dacă ar fi ceva de reproșat, totuși, ar fi faptul că ar trebui să-și controleze puțin limbajul corporal, pentru că poate transfera încrederea adversarei prin unele gesturi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button