ARHIVA B365

Simona Halep iese din TOP 5 WTA, pentru prima dată în ultimii doi ani

Halep va fi de luni pe locul 6 WTA, poziţie pe care nu a mai ocupat-o până acum. Ea a urcat pe locul 5 de pe locul 7 WTA, la 17 martie 2014, aminteşte news.ro.

Noua ocupantă a locului 5 WTA va fi Azarenka (pe poziţia a opta în actuala ierarhie oficială), jucătoare pregătită de fostul antrenor al Simonei Halep, belgianul Wim Fissette.

În perioada în care a fost între primele cinci jucătoare din lume, Halep a câştigat turneele de la Bucureşti (2014), Shenzhen, Dubai şi Indian Wells (toate trei anul trecut) şi a fost finalistă la Madrid, French Open, Turneul Campioanelor (toate în 2014), Toronto şi Cinncinati (ambele în 2015).

Simona Halep a început anul 2016 pe locul 2 WTA, cea mai înaltă poziţie mondială din carieră, dar rezultatele slabe au dus-o pe o traiectorie descendentă. După semifinala de la Sydney, Halep a pierdut în primul tur la Australian Open, apoi în primele meciuri jucate la Dubai şi la Doha (turul secund) şi a jucat în sferturi de finală ale turneelor de a Indian Wells şi Miami.

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 5 şi locul 5 WTA, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2, de Timea Bacsinszky (Elveţia), favorită 19 şi poziţia 20 în ierarhia mondială, în sferturile de finală ale Miami Open.

Probabil, Halep va reveni în circuit în secţiunea de competiţii pe zgură a sezonului, la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart (18-24 aprilie), după ce va evolua în Fed Cup la Cluj-Napoca, în întâlnirea cu Germania.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button