ARHIVA B365

Simona Halep a fost eliminată de Petra Kvitova în turneul de la Wuhan

Partida a durat o oră şi opt minute. Kvitova a jucat agresiv şi a servit excelent, cu patru aşi şi doar 6 puncte din 29 cedate pe primul serviciu. Forehand-ul Petrei a funcţionat foarte bine, în special în diagonală, prinzând-o pe picior greşit mai mereu pe Simona. Loviturile în forţă ale Kvitovei au avut câştig de cauză, în condiţiile în care Halep a jucat mult prea liftat, scrie Mediafax.

Românca a comis mai puţine erori neforţate, 10, în comparaţie cu cele 16 ale cehoaicei. Halep a reuşit doar 7 puncte direct câştigătoare, spre deosebire de cele 34 ale Kvitovei.

Simona Halep câştigase toate confruntările precedente cu Petra Kvitova, trei la număr. Românca s-a impus în finala de la New Haven (în 2013, pe suprafaţă dură), în semifinale la Madrid (în 2014, pe zgură) şi în Fed Cup la Cluj-Napoca (în acest an, pe suprafaţă dură în sală).

Pentru parcursul de la Wuhan, Simona Halep va primi un cec în valoare de 117.770 de dolari şi 350 de puncte WTA. Românca s-a calificat, miercuri, la Turneul Campioanelor de la Singapore. Simona are 14 trofee în palmares, dintre care trei în 2016 (Madrid, Bucureşti şi Montreal).

În finala de sâmbătă, Petra Kvitova o va întâlni pe slovaca Dominika Cibulkova (locul 12 WTA). În optimi, jucătoarea din Cehia a eliminat-o pe germanca Angelique Kerber, liderul clasamentului mondial. Dacă se va impune, Kvitova poate urca pe locul 11 în clasament. Cibulkova poate ajune pe poziţia a şaptea WTA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button