Simona Halep a câştigat finala de la Montreal în faţa americancei Madison Keys, scor 7-6, 6-3

de:
01 aug. 2016
0 Afișari
Simona Halep a câştigat finala de la Montreal în faţa americancei Madison Keys, scor 7-6, 6-3

Meciul a durat o oră şi 16 minute. În primul set, ambele jucătoare şi-au pierdut de foarte multe ori serviciul. Românca a servit de două ori pentru set, la 5-4 şi 6-5, dar a concretizat abia în tiebreak. Halep a început cu break setul secund şi nu a cedat avantajul până la final, potrivit Mediafax.

Ambele tenismene au avut procentaje medii de reuşită la serviciu, în jur de 50%. Keys a fost jucătoarea ofensivă, care a riscat mai mult, înregistrând 22 de mingi direct câştigătoare, în comparaţie cu cele 4 ale Simonei. Însă americanca a greşit foarte mult, în special cu reverul, şi a avut 45 de erori neforţate (faţă de doar 19 Halep). Diferenţa s-a făcut în momentele importante, iar românca a câştigat doar şase puncte mai mult decât adversara.

În primul rând, vreau să le mulţumesc suporterilor pentru că au venit. A fost o săptămână minunată, în care am fost susţinută atât de români, cât şi de canadieni„, a declarat Halep, la finalul partidei.

‘E plăcut că după 40 de ani am câștigat aici la Montreal. E un lucru frumos pentru români și sunt fericită că am putut-o face”, a declarat Halep, cu referire la împlinirea a 40 de ani de când gimnasta Nadia Comăneci a primit nota 10 la Montreal, la Jocurile Olimpice (de 7 ori), cucerind trei titluri olimpice (individual compus, paralele, bârnă).

”În prima mea zi la Montreal am fost la evenimentul care a marcat această aniversare pentru ea și acest lucru m-a motivat un pic”, a mai spus Simona.

Halep, care a început anul pe locul al doilea în clasamentul WTA, iar apoi a coborât până pe poziția a șaptea în luna mai, a revenit pe locul al treilea de luni, după victoria cu 7-6 (2), 6-3 în finala cu americanca Madison Keys.

Românca a ajuns la zece victorii consecutive, cucerind titlurile de la BRD Bucharest Open și Montreal, iar evoluția din metropola canadiană a fost încununată și de finala de dublu (prima din carieră), jucată alături de Monica Niculescu.

A fost dificil pentru mine să vin de pe zgură pe hard. Dar, dacă am încredere, pot să-mi fac mai ușor jocul meu și să câștig meciurile. Am câștigat contra unor jucătoare de top și acest lucru mă bucură mai tare că am un nivel bun în acest moment’‘, a mai spus Halep, citată de site-ul WTA

În urma acestui rezultat, bilanţul întâlnirilor directe dintre Keys şi Halep a devenit 3-1 pentru româncă. Simona câştigase şi precedenta confruntare din acest an, în optimile turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, scor 6-7 (5), 6-4, 6-3.

Pentru parcursul perfect de la Montreal, Simona Halep va primi 900 de puncte în clasamentul mondial şi un cec în valoare de 497.700 de dolari. De luni, românca în vârstă de 24 de ani va urca pe locul 3 în ierarhia WTA, depâşindu-le pe Garbine Muguruza (Spania) şi Agnieszka Radwanska (Polonia).

Simona este prima jucătoare care a bifat două finale consecutive la Rogers Cup de la Jennifer Capriati, în 2001 şi 2002. În 2015, Halep s-a oprit în ultimul act al competiţiei care s-a desfăşurat la Toronto. În urma succesului de la Montreal, Simona Halep a ajuns la 23 de victorii în ultimele 26 de meciuri în circuitul WTA, cu titluri la Madrid şi Bucureşti (ambele pe zgură). De cealaltă parte, Madison Keys rămâne cu 21 de succese în ultimele 25 de confruntări, cu finală la Roma (zgură) şi titlu la Birmingham (iarbă).

Este al 14-lea trofeu din carieră pentru jucătoarea din România. Până acum, Simona Halep a câştigat două trofee Premier Mandatory (Madrid şi Indian Wells) şi a fost finalistă la Roland Garros şi Turneul Campioanelor de la Singapore în 2014.

Cookies