„Simfonia Apei” revine la Fântânile Urbane din Piața Unirii. Spectacolele de apă, muzică și lumini vor rula până în octombrie | Vor exista și restricții de circulație

16 mai 2023
2119 afișări
„Simfonia Apei” revine la Fântânile Urbane din Piața Unirii. Spectacolele de apă, muzică și lumini vor rula până în octombrie | Vor exista și restricții de circulație
„Simfonia Apei” revine la Fântânile Urbane din Piața Unirii. Spectacolele de apă, muzică și lumini vor rula până în octombrie | Vor exista și restricții de circulație. Sursa imagine: Inquam Photos / George Calin

Primăria Capitalei anunță că, începând de vineri, 19 mai, „Simfonia Apei” revine la Fântânile Urbane din Piața Unirii. Aceasta este a IV-a ediție a spectacolelor de apă, muzică și lumini din centrul Capitalei.

„Simfonia Apei” la Fântânile Urbane din Piața Unirii

Municipalitatea, în parteneriat cu Apa Nova București, îi invită pe bucureșteni și pe turiști să participe la show-urile multimedia care vor rula la sfârșitul săptămânii, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, până la începutul lunii octombrie.

Primăria Capitalei a transmis programul pentru „Simfonia Apei” de la Fântânile Urbane din Piața Unirii:

  • În lunile mai și august 2023: în intervalul orar 20:30 – 22:30, spectacolul începe la ora 21:00.
  • În lunile iunie și iulie 2023: în intervalul orar 21:00 – 23:00, spectacolul începe la ora 21:30.
  • În lunile septembrie și octombrie 2023: în intervalul orar 19:30 – 21:30, spectacolul începe la ora 20:00.

Spectacolele durează aproximativ 45 de minute. Accesul este gratuit.

Sunt celebrați 120 de ani de la prima audiție a „Rapsodiei Române” semnate de George Enescu

O tematică suplimentară anul acesta va celebra 120 de ani de la prima audiție a „Rapsodiei Române” semnate de George Enescu. Astfel, va fi introdusă și tema „Rapsodia Apelor”, care va include și muzica celor mai cunoscuți compozitori români, transmite Primăria Capitalei.

Totodată, de-a lungul acestei ediții, mix-urile tematice vor fi completate și cu show-ul PACE, reprezentând o valoare, mereu actuală, de neprețuit pentru toți.

La 5 ani de la debutul spectacolelor oferite de către Fântânile Urbane de la Piața Unirii, privitorii se vor bucura de dansul apei sub diferite teme, păstrând în centru valorile autentice românești, de la sport la oameni de știință sau artă, spune sursa citată.

Restricții de circulație

În zilele și în intervalul orar în care au loc spectacolele, șoferii trebuie să știe că vor exista restricții de circulație pe Bulevardul Unirii, pe porțiunea de drum cuprinsă între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).

Fântânile de la Piața Unirii au fost redeschise în 2018, după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova în baza obligațiunilor asumate prin Contractul de Concesiune cu municipalitatea.

Acestea sunt primele fântâni urbane dotate cu echipamente și tehnologie de ultimă generație la nivel european în materie de divertisment cu apă, integrând elemente unice în Europa.

În prezent, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii, transmite PMB.

Mai multe detalii despre „Simfonia Apei”, pe Facebook, AICI.

Sursa foto: Primăria Capitalei
Sursa foto: Primăria Capitalei
Cookies