„Simfonia Apei” reîncepe în seara asta. Spectacolele de apă, lumini și muzică, ajunse la ediția V, aduc restricții de circulație la Piața Unirii

17 mai 2024
2118 afișări
„Simfonia Apei” reîncepe în seara asta. Spectacolele de apă, lumini și muzică, ajunse la ediția V, aduc restricții de circulație la Piața Unirii
„Simfonia Apei” reîncepe în seara asta. Spectacolele de apă, lumini și muzică, ajunse la ediția V, aduc restricții de circulație la Piața Unirii | Sursă foto: INQUAM Photos/ Octav Ganea

În această seară reîncepe „Simfonia Apei”. Spectacolele de lumini și muzică pe care le fac fântânile din centrul orașului (Piața Unirii), îi vor încânta pe oameni din acest final de săptămână până la toamnă.

Începe o nouă ediție din „Simfonia Apei”

Din această seară și până la finalul lunii septembrie, bucureștenii, și nu numai, vor putea admira jocurile de lumini și de muzică pe care le vor face fântânile de la Piața Unirii. Acestea strâng în fiecare weekend un număr impresionant de persoane care vin să admire spectacolele de apă.

Evenimentul ce are loc în fiecare an în București, în lunile calde, a ajuns la cea de-a V-a ediție. Fiecare show va avea o durată de câte 45 de minute, după cum anunță primarul general, Nicușor Dan.

Spectacolele din centrul Capitalei se vor desfășura în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, conform următorului program:

  • În lunile mai și august: show-urile vor avea loc între orele 21:00 – 21:45.
  • În lunile iunie și iulie: show-urile vor avea loc între orele 21:30 – 22:15.
  • În luna septembrie: show-urile vor avea loc între orele 20:00 – 20:45.

Pentru a asigura buna siguranța celor care doresc să ia parte la jocurile apă, lumini și muzică, Brigada Rutieră va institui anumite restricții de circulație. Acestea vor fi valabile în perioada 17 mai – 29 septembrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Te-ar mai putea interesa și:

Astfel că, traficul va fi restricționat gradul, în funcție de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), fără afectarea intersecțiilor.

Acestea vor fi valabile conform programului:

  • În lunile mai și august – între orele 20:30 – 22:30
  • În lunile iunie și iulie – între orele 21:00 – 23:00
  • în luna septembrie – între orele 19:30 – 21:30

Polițiștii au pus la dispoziție șoferilor și o listă a rutelor ocolitoare pe care le pot folosi pentru a evita zona centrală, unde sunt instituite restricții. Iată care sunt acestea:

  • Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu,
  • Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii,
  • Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

Fântânile urbane de la Piața Unirii au fost reabilitate de Apa Nova în baza contractului de concesiune cu Primăria Municipiului București.

Cookies