Simbolic, startul la curățenia de primăvară este dat în Sectorul 6 pe un teren abandonat unde administrația locală vrea să amenajeze un parc

24 mart. 2022
298 Afișari
Simbolic, startul la curățenia de primăvară este dat în Sectorul 6 pe un teren abandonat unde administrația locală vrea să amenajeze un parc

Sâmbătă, 26 martie, la ora 10.00, demarează campania de curățenie de primăvară în Sectorul 6. Nu mai puțin de 1.100 de angajați vor fi implicați în această acțiune, care va fi una de amploare. Se vor astupa gropi, se vor trasa 4.000 de locuri de parcare, se spală zona piețelor, străzile, trotuarele, mobilierul urban, bolarzii, stâlpișorii de demarcare a benzilor, semafoarele, indicatoarele rutiere, dar și stațiile STB.

„Va fi pentru prima dată în ultimii ani când, în Sectorul 6, vor avea loc asemenea operațiuni, în toate cele 30 de zone”, spune administrația de sector.

Terenul abandonat este vizavi de Primăria Sectorului 6

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, primarul Ciprian Ciucu va igieniza, alături de voluntari, un teren aflat pe Calea Plevnei 139C, ce se întinde pe o suprafață de 2,7 hectare, unde nu s-a intervenit niciodată.

Cetățenii sunt chemați sâmbătă, la ora 10.00, să vină și să igienizeze, alături de primarul Ciprian Ciucu, în prima zi a campaniei, terenul plin de gunoaie, care aparține Primăriei Capitalei.

”Anul trecut v-am invitat să curățăm împreună zona adiacentă a Lacului Morii și vă mulțumesc că ați venit! Anul acesta vă propun un teren uitat de lume și autorități, chiar pe Calea Plevnei, la nr. 139C. A fost ani de-a rândul în litigiu, și acum este, dar nu îl mai putem lăsa așa!

Sper ca PMB să câștige litigiul și să ni-l dea nouă să facem un parc. Echipele ADP sunt pregătite să intervină, dar mă gândesc că ar fi bine să continuăm să ne implicăm fiecare în comunitate și să fim voluntari împreună.

Ținem spiritul implicării în comunitate viu. Am învățat mult din curățenia generală de anul trecut, astfel că anul acesta am decis să nu mai intrăm cu toate forțele într-o singură zonă și să le luăm la rând. Am împărțit echipele ADP pe cantoane (adică câte două zone!) și vom fi permanent pe teren.”, a transmis Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6.

Voluntarii vor primi mânuși, saci, greble și tot ceea ce este necesar ca să schimbe fața terenului, care se întinde pe o suprafață de 2,7 hectare.

Curățenia de primăvară va dura în Sectorul 6 până în luna mai

De asemenea, se vor curăța stălpii de afișe, se vor înlocui coșurile de gunoi vechi și se va continua toaletarea copacilor.

În plus, vom planta 200 de arbori, pe lângă cei 2.300 puși deja în pământ, 2.000 de metri liniari de gard viu, 5.000 de metri liniari deja au fost plantați, și avem în planul de acțiune să amenajăm parcuri, locuri de joacă pentru copii, de relaxare și piațete.

Toate structurile Primăriei Sectorului 6 vor fi implicate în activitatea de curățenie stradală, ce va dura până în luna mai: Administrația Domeniului Public Sectorului 6, Direcția Generală Servicii Publice Locale Sector 6, care va coordona activitatea operatorului de salubrizare URBAN SA, Administrația Comercială Sector 6 și Poliția Locală Sector 6.

Aceasta din urmă va avea ca sarcină să-i notifice pe proprietarii mașinilor, parcate în zona de curățenie, să le mute, pentru a putea fi măturată, periată și spălată partea carosabilă și să asigure perimetrul pentru desfășurarea acțiunii în siguranță.

Curățenia de primăvară va dura două luni și la fiecare două săptămâni vor fi oferite date despre fiecare zonă în parte,

Edilul spune că în toamnă, „ne vom întâlni din nou” pentru a continua să facem lună cartierele noastre. În Sectorul 6, locuiesc oficial în jur de 400.000 de persoane.

 

Cookies