Sima: „Am fost și la sediul SRI pentru a expune ce cred despre datoriile suverane”

de:
15 oct. 2012
0 Afișari
Sima:

„Am cunoscut multa lume. Am fost și la SRI cu Dăianu, Predoiu, Coldea (prim-adjunctul directorului SRI), pentru a expune ce cred eu despre datoriile suverame. Am spus că euro va dispărea, mai devreme sau mai târziu(…)Cred că cei de la SRI nu au priceput, cred că au spus că vorbesc prostii”, a declarat Sima într-un interviu pentru Realitatea. Potrivit acestuia, dacă nu ar fi relatat discuţiile avute cu Hrebenciuc şi Predoiu, nu ar mai fi fost căutat de nimeni.

„Eu vorbesc prea mult. Dacă aş vorbi puţin, dacă nu aş fi relatat discuţiile cu Hrebenciuc şi cu Predoiu, pesemne că azi nu m-ar mai căuta nimeni. Totul era bine, atâta timp cât nu spui. Lucrurile astea trebuie făcute în culise”, a continuat Sima.

Într-un interviu video, acordat jurnalistului Radu Soviani, Sima comentează și un editorial la adresa sa, scris de Cristian Tudor Popescu: „Mă compară cu un Vântu avortat. E adevărat, eu nu am furat niciun ban, i-am pierdut şi nu 300 milioane de euro, ci doar 4. Crucişătorul Potemkin al presei româneşti a venit însă la Hotnews să-şi ofere serviciile, deşi ştia că ipochimenul megaloman, adică eu, sunt acţionar şi finanţator (…) De fapt, când primea leafa de la Vântu la Realitatea și când a făcut ziarul Gândul nu l-au ars mainile când primea banii pagubiților de la FNI.”

Cristian Tudor Popescu a intervenit telefonic la Realitatea Tv, în această dimineață, indignat de declarațiile lui Sima, cu care, în editorialul din Gândul, spune că s-a intersectat o singură dată:

„Mi l-a adus Mircea Dinescu, pe nepusă masă. În 6-7 minute, vorbind continuu, îmi dădea pur şi simplu indicaţii preţioase despre cum trebuie făcut un ziar (era momentul creării ziarului Gândul) (…) Ulterior, ipochimenul megaloman m-a sunat ca să-mi spună că el o să dea publicităţii „conturile pe care le are în Elveţia colegul matale Bogdan Chirieac”. „Şi de ce mă suni pe mine, domle, nu poţi să le dai direct şi să să mă laşi dracului în pace?!” i-am replicat. Nu s-a descurajat, m-a mai sunat de 2-3 ori, repetând ca un robot bolnav aceeaşi ameninţare. Finalmente, omul a emis într-un interviu pe net o „dezvăluire” absolut minunată cu privire la subsemnatul: că am fost cumpărat de SO Vântu fără să-mi dau seama! Asta după ce-şi livrase cititorilor povestea de dragoste cu Securitate.”

Cookies