ARHIVA B365

Playboy-ul din CGMB, Silviu Văduva, găsit incompatibil de ANI. Care au fost motivele

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, precum şi a emiterii unor acte administrative de pe urma cărora au existat foloase materiale pentru persoanele evaluate, contrar prevederilor legale.

Silviu Văduva, în prezent, membru în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 ianuarie 2011 – 28 iunie 2012, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de funcţionar public în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, funcţia de consilier local al Sectorului 6, precum şi funcţia de membru al Consiliului de Administraţie în cadrul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti.

Astfel, Silviu Văduva nu a respectat dispoziţiile art. 94, alin. (2), lit. a) şi c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice sau în cadrul regiilor autonome.

Văduva spune că nu a fost înştiinţat oficial de decizia ANI, însă o va contesta în instanţă

Consilierul general Silviu Văduva a declarat joi că, deşi nu a fost înştiinţat oficial de decizia de incompatibilitate luată de ANI, o va contesta în instanţă, considerând că nu există incompatibilitate între funcţia de consilier local şi cea de membru în Consiliul de Administraţie al RADET.

„Legea, din punctul meu de vedere, nu interzice ocuparea celor două funcţii şi mă miră faptul că am aflat din presă pentru că nu am fost înştiinţat oficial de o asemenea decizie”, a declarat joi pentru mediafax.ro Silviu Văduva membru în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din partea formaţiunii PDL.

„Voi contesta această decizie în instanţă pentru că Consiliul Local al sectorului 6 nu are nicio atribuţie asupra RADET, nu este ordonator de credite, nici nu finanţează regia, nici nu o supraveghează. Deci nu este incompatibilitate”, a spus Văduva, precizând că o eventuală incompatibilitate ar fi fost între funcţiile de consilier general şi cea de membru în consiliu de administraţie al RADET.

„De aceea când am devenit consilier general mi-am dat demisia de la RADET”, a mai spus Văduva.

Playboy-ul PMB-ului a precizat că a fost înştiinţat de ANI cu privire la verificările făcute punând la dizpoziţia reprezentanţilor agenţiei documentele necesare.

In afara de Vaduva, ANI a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul consilierilor locali: Ioan Haican (Consiliul Local al comunei Cosmeşti, judeţul Galaţi) şi Mircea Dobre (Consiliul Local al Municipiului Constanţa) şi a foştilor consilieri Maria Tămâian (Consiliul Local al comunei Cicârlău, judeţul Maramureş), Corneliea Alexandra Tudorancea (Consiului Local al Municipiului Piatra Neamţ, judeţul Neamţ) şi Ion Boţoacă (Consiliul Local al comunei Tisău, judeţul Buzău).


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button