Silviu Prigoană depune o plângere penală pe numele unor angajaţi de la Protecţia Copilului

de:
30 ian. 2015
0 Afișari
Silviu Prigoană depune o plângere penală pe numele unor angajaţi de la Protecţia Copilului

„Cei de la Protecţia Copilului Sector 3 ma trimit pe mine la psiholog, desi eu la 6 luni trebuie sa-mi fac examenul psihologic obligatoriu, ca altfel nu pot sa zbor. Şi anual, pentru permisul port arma, eu fac controale psihologice de 2 ori pe an! Eu am primit de la Protectia Copilului o hartie prin care spun ca au facut o ancheta, din care a rezultat in baza celor spuse de directoare, deci din nou pe vorbe, n-a văzut nimeni, ca eu trebuie sa ma duc la consiliere psihologica, motiv pentru care le-am facut plangere penala la toti cei patru care au semnat hartia. Pentru abuz în serviciu. E absolut un abuz pentru că ei spun că au cercetat, au făcut anchetă, dar pe mine nu m-a întrebat nimeni”, a declarat Silviu Prigoană pentru Rtv.net.

În replică, reprezenţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că nu şi-au depăşit atribuţiile, iar consilierea psihologică este doar o recomandare.

„Recomandările pe care noi le-am făcut sunt cele pe care le putem face în limita atribuţiilor ce ne revin în conformitate cu legislaţia în vigoare. Ca urmare, ele au caracter de recomandări şi nu caracter de obligativitate. Recomandările făcute sunt stabilite în urma unei evaluări efectuate împreună cu instituţia pe raza căreia se află şcoala respectivă şi nu are caracter de anchetă. O evaluare a situaţiei care ne-a fost semnalată şi recomandările făcute sunt consemnate şi au fost făcute atât de şcoală, cât şi de Direcţia de Asistenţă Socială Sector 1, şi în final de Sector 3. Nu are caracter de obligativitate, rămâne la aprecierea părinţilor dacă urmează aceste recomandări sau nu”, a declarat Mihaela Ungureanu, director DGASPC Sector 3.

Cookies