ARHIVA B365

Sile Cămătaru a fost eliberat din închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca Sile Cămătaru să fie eliberat din închisoare. Decizia este definitvă. El nu are voie să părăsească Capitala și trebuie să se prezinte periodic la Poliție.

În 19 aprilie, tot Curtea de Apel Bucureşti i-a respins lui Sile Cămătaru o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, pe motiv că aceasta este inadmisibilă, scrie romaniatv.net.

Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi ca Nuţu şi Sile Cămătaru, şi alţi 11 membri ai clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie. Aceştia fuseseră reţinuţi, împreună cu alţi 27 de membri ai celor două clanuri, în urma a 115 percheziţii, de la locuinţele suspecţilor fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux şi droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti”, situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, „generatoare de beneficii financiare substanţiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi în libertate avocata Luiza Gabriela Dragne de la Baroul Bucureşti, acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru, şi Dragoş Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiţă Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru. Potrivit procurorilor, Dragne ar fi permis accesul neautorizat la informaţii obţinute cu ocazia percheziţiilor. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button