Siameze despărțite cu succes la spitalul Marie Curie

de:
12 aug. 2014
1 Afișari
Siameze despărțite cu succes la spitalul Marie Curie

Intervenţia de separare a celor două fetiţe – Elena şi Maria – s-a încheiat. Medicii au declarat că operaţia a decurs bine.

„Fetiţele sunt norocoase”, a spus medicul care a coordonat intervenţia, conform Digi 24.

Gemenele, care erau unite în zona abdomenului, au ajuns la Bucureşti cu ambulanţa. O mătuşă, dar şi echipa de specialişti, au stat tot timpul lângă incubatorul în care au fost transportate copilele.

Fetiţele au fost aduse la Spitalul Marie Curie din Capitală luni dimineaţă, fiind preluate imediat de cadrele medicale. Micuţele au fost supuse mai multor investigaţii, iar în urma evaluării medicii au decis că ele vor fi operate.

Siamezele au venit pe lume vineri dimineaţa, prin operaţie de cezariană. Medicii spun că sunt perfect sănătoase şi nu au nici un organ comun, ceea ce înseamnă că operaţia de separare ar trebui să fie uşoară.

Cele două fetiţe cântăresc împreună peste patru kilograme şi au luat nota 9 la naştere.

La rugămintea mamei, medicul care a urmărit sarcina şi a asistat la naştere va fi naşul copilelor. „Desigur că în urma acestor luni de monitorizare se leagă o oarecare prietenie între tine şi familie, lucru care uneori se concretizează în faptul că eşti foarte implicat, ajungând la un moment dat să te implici şi în viaţa spirituală a copiilor pe care-i aduci pe lume”, spune Mohamed Dimassi, medicul ginecolog de la Maternitatea Braşov.

Cookies