CONTRIBUTORS

Și, voi ce o să faceți de sfârșitul pandemiei?

Primul ministru ne-a zis că gata, pe 1 iunie se termină și o să fie bine sau măcar mai bine. Unii doctori zic că undeva prin septembrie. Alții zic că niciodată și că va trebui să ne obișnuim cu noua normalitate. Ce știm e că de venit, sigur vine sfârșitul pandemiei, întrebarea e CE FACEM ATUNCI. Cum credeți că o să fie? O să se dea decret, gata, de mâine libertate? Sau o să fie așa, tiptil (chiar, oare copiii noștri știu ce înseamnă tiptil - note to self: să nu uit să întreb). 

Eu, ca să fiu sinceră, m-am obișnuit cam cu tot, poate doar cu ce a scos la iveală din noi pandemia nu. Încă mă bulversează să văd cum ne credem mai buni și mai deștepți doar pentru că am avut ceva șanse în plus la educație, dar când vine vorba să discutăm despre educație ne răspândim cu viteza tsunami-ului în sens invers. Mă rog, nu despre asta e vorba de data asta, ci despre ce facem de sfârșitul pandemiei. 

Mie cel puțin îmi lipsesc orașele și agitația de orașe. Oricât mi-ar plăcea mie să cred că aș trăi pe o insulă, de fapt sunt o persoană foarte urbană, nu mă pricep la grădinărit, ador vuietul de oraș și oamenii printre care treci, fără să fie nevoie să socializezi cu ei, îmi place chiar și traficul de seară sau de dimineață, îmi imaginez povești ale celor din mașinile de lângă mine, îmi plac casele, clădirile, îmi plac străzile și dacă regret că n-am făcut ceva  n pandemie regret că nu m-am organizat să mă duc să văd Parisul gol, Veneția goală, Londra goală, Berlinul gol, înțelegeți ideea. 

Hugs & kisses? Asta le lipsește multora, eu sunt liniștită din punctul ăsta de vedere, nu îmi plăcea nici înainte de pandemie, a fost o binecuvântare că am scăpat de ele atâta vreme, nu mă așteptam să se întâmple în viața asta

Să te pierzi în mulțime? Well, asta da, anonimatul ăla, în special în străinătate, în orașele mari, când cobori la metrou și ești doar o figură a mulțimii aceleia cumva fără identitate, dar de fapt cu o identitate foarte puternică, aia îmi lipsește 

Vă vizitați părinții? Bunicii? 

Dați o petrecere? Mergeți la restaurant? Mergeți la sală? Ce ne lipsește de fapt cel mai mult? Trimiteți copiii – asta e valabil, desigur, pentru cei cu copii mai mici – în tabere și vacanțe nesfârșite? Chiar mă gândeam la un moment dat ce mai fac apostolii timpului petrecut cu copiii, aceia care spuneau și ne învățau cât de important e să petrecem timp cu copiii, să fim alături de ei și împreună cu ei tot timpul. E, împreună enough? Ne-a cam ieșit pe nas? O să fie bine să nu mai zicem #spalatepedinti  si #fatiordineincamera măcar două zile? Mie fiică-mea tocmai mi-a spus că cel mai des aude de la mine #haimăimamă. Hai, măi mamă, ce e dezordinea asta, Hai, măi mamă, iar ai mâncat doar mizerii, Hai, măi, mamă spală-te, Hai, măi, mamă, piaptănă-te, Hai, măi, mamă, iar nu ți-ai schimbat pijamaua….

Și, culmea, dacă mă întrebi, aș spune cu siguranță că sunt fix alt gen de persoană decât aia care zice #haimăimamă. Iată, pandemia a scos ce e mai bun din mine. Pe #haimăimamă

Și, ce mai vreau eu și mi-a lipsit real, e să merg la o piesă de teatru a lui Victor Ioan Frunză. Sigur, posibil să nu știți cine e (deși ar fi păcat să nu aflați), dar eu de râs și plâns ca la montările lui Frunză n-am mai râs și n-am mai plâns de probabil decenii. Poate pentru eliberare de stres, habar n-am, dar realmente abia aștept să merg la teatru. Desigur, sunt snoabă, dar aia e. 

Ah, și încă ceva. Sper să supraviețuiască cu meniul întreg și echipa completă restaurantele mele preferate, care s-au luptat să treacă prin perioada asta și nu le-a fost ușor și multe au făcut concesii, dar mie mi-e dor de meniurile cu quelque chose. 

Au revoir, see you on the other side.

Nota B365.ro Povestirile Mariei sunt ale clar ei, dar fiecare este cumva și a noastre. Orașul, zilele obișnuite prin el, pandemia, mâncarea, magnoliile… O citești și măcar o dată zici: „Chiar că!”, „Da, am pățit…!” sau „Așa e, am fost acolo, ce bine că mi-ai amintit!”. Bestial e că zici și „Vreau și eu!”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button