CONTRIBUTORS

Și, tu de care cumpărător de cadouri de Crăciun ești: obsesiv compulsiv de luna august sau last minuter de 24 decembrie seara?

E important să ne facem viața mai bună, iar Crăciunul ar trebui să aibă calitatea asta, să ne facă viața mai bună. Indiferent că stăm acasă sau ne vedem cu familiile extinse, ar trebui să știm deja cum facem să ne fie bine. Și să cumperi cadouri de Crăciun pentru cei dragi sau chiar pentru tine e important. 

Acum, întrebarea e de care fel de cumpărător de cadouri de Crăciun ești. Eu personal am fost de toate felurile. Și din ăla căruia nu îi pasă și cumpără în ultimul moment, că deh, eram tânără, neliniștită și aveam alte priorități în viață și uite-așa ajungeam să cumpăr pe 24 decembrie seara, când eram ultimul om de prin mall, trăgeau vânzătorii grilajele la magazine, și eu mă rugam de ei să mă mai lase cinci minute, că nu pot să mă duc cu mâna goală la bunica la masă. 

Deceniul dintre extremele mele de Crăciun

De vreun deceniu și încoace, m-am mutat în extrema cealaltă. Adică am devenit o persoană organizată, spre obsesiv compulsiv. Și zic “spre” ca să nu recunosc că de fapt chiar e obsesiv compulsiv. De obicei, îmi fac listele de Crăciun de prin august. Adică atunci încep să mă gândesc serios la asta, pentru că am în Notes nota “Crăciun” deschisă uneori și de prin ianuarie; mai pun, mai scot, tot completez, până ajung la o formă oarecare.

Și, tu de care cumpărător de cadouri de Crăciun ești: obsesiv compulsiv de luna august sau last minuter de 24 decembrie seara?
„De obicei, îmi fac listele de Crăciun de prin august”

În timp, am avut de-a face cu dorințe pe care nu le-am înțeles, căci nu scria doritorul corect și am făcut investigații profunde, acum mă trezesc cu niște nume de care n-am auzit în viața mea (să vă ferească sfântul de anime-uri, nimic nu înțeleg) Cu scosul mai e complicat și pentru că se schimbă preferințele și aici e tricky, pentru că, deși unele dorințe sunt constante (cea pentru chestii cu Harry Potter, pe unele le mai cumpără și singure, pe altele cere să i le aducă INDIVIDA (adică eu). Maxiiiimuuum pe la 1 decembrie sunt gata 90%, cu cadourile cumpărate, iau din timp și ambalaje și etichete și tot ce mai e de luat, pentru că nu îmi imaginez cum ar fi să ajung la Ikea fix pe atunci. Adică nu îmi imaginez acum, căci tot eu, cea din deceniile trecute, eram aia peste care cădea grilajul, vezi mai sus. 

Lista mea e și cu mine

Pe listele astea mă trec și pe mine, să știți. Pentru că uneori vreau ceva de care nu sunt sigură; dacă trece proba timpului, iau ceva-ul, dacă nu, nu. Pentru că unele chestii le vreau doar de Crăciun, nu mi se pare că se potrivesc altcândva. Pentru că, dacă mi-aș lua totul când îmi apare în cale, ce mi-aș mai lua de Crăciun? 

Și, tu de care cumpărător de cadouri de Crăciun ești: obsesiv compulsiv de luna august sau last minuter de 24 decembrie seara?
„Pentru Crăciun, acum iau din timp și ambalaje și etichete și tot ce mai e de luat,”

Și acum ajungem la problema. E aproape noiembrie, am dat comenzi, aștept livrări, doar că mă amenință și îmi dă insomnii criza transporturilor. Miniștri și secretari de stat de prin toată lumea ne dau asigurări că se rezolvă și că o să vină cadourile, dar cine îi mai crede? Nu ne ajungeau toate celelalte crize, mai citim peste tot și că nu vine Moș Crăciun anul ăsta că n-are cu ce? Cum să n-aibă cu ce? Și renii? Și săniile? Păi, nu mai e zăpadă, că am topit-o. Măcar pentru asta și ar trebui să devenim niște consumatori mai responsabili. Și să nu îmi spuneți că nu e despre cadouri Crăciunul, pentru că nu e chiar așa.

Și, tu de care cumpărător de cadouri de Crăciun ești: obsesiv compulsiv de luna august sau last minuter de 24 decembrie seara?
Și să nu îmi spuneți că nu e despre cadouri Crăciunul, pentru că nu e chiar așa

E despre bucurie și copiii se pregătesc și au așteptări și își fac liste și își doresc lucruri și aleg ce își doresc, dacă îi învățăm să facă așa și sunt responsabili cu alegerea dorințelor. E cam ca în războiul eclerului. Zicem că nu e o treabă serioasă și de discutat, dar de fapt e.

Nota B365.ro: Și nouă ne plac listele. Uneori, și cele de Crăciun, de fiecare dată, liste cu alte articole de-alea Mariei:


Recomandarile noastre

Parteneri

Poti citi si:
Close
Back to top button