Și, totuși, când o să aibă Bucureștiul viceprimari? Nicușor Dan anunță strategic ședința: imediat după alegeri

04 dec. 2020
59 Afișari
Și, totuși, când o să aibă Bucureștiul viceprimari? Nicușor Dan anunță strategic ședința: imediat după alegeri

Nicușor Dan a anunțat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului General al Municipiului București pe 8 decembrie.

„Sper să se poată alege cei doi viceprimari”, a declarat el. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a mai anunţat că va trimite o adresă instanţei pentru a solicita accelerarea validării consilierilor municipali supleanţi.

„Am stabilit pentru ziua de 8 decembrie o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu câteva puncte urgente pe ordinea de zi. Va fi vorba, în primul rând, despre rectificarea bugetară pentru a putea plăti stimulentele destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi, nou-născuţilor, familiilor monoparentale, femeilor însărcinate şi cuplurilor înscrise în programul pentru fertilizare in vitro. În plus, vom lua decizii privind ajutorul financiar pentru instituţiile independente din domeniul artelor spectacolului şi vom solicita Ministerului Educaţiei şi Cercetării preluarea cluburilor sportive şcolare şi a cluburilor copiilor din Bucureşti. Va fi supusă, de asemenea, atenţiei CGMB propunerea eliminării taxei pentru turism în 2021”, a scris primarul general pe Facebook, potrivit Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa că, până la şedinţa din 8 decembrie, vor fi validate de instanţă şi mandatele celor zece consilieri municipali supleanţi.

„Sper, în acelaşi timp, ca toate mandatele consilierilor generali să fie validate până în ziua de marţi, astfel încât să se poată alege şi cei doi viceprimari ai Capitalei. Voi trimite mâine şi o adresă către instanţă, cu solicitarea accelerării acestui proces care trenează deja de destulă vreme”, a menţionat primarul general.

Până în prezent au fost validate de instanţă mandatele a 45 de consilieri municipali.

Cookies