Și Sectorul 2 se confruntă cu mormanele de gunoaie. „Am identficat sute de făptași și au fost amendați”, anunță primarul Radu Mihaiu

03 aug. 2021
255 Afișari
Și Sectorul 2 se confruntă cu mormanele de gunoaie. „Am identficat sute de făptași și au fost amendați”, anunță primarul Radu Mihaiu
Și Sectorul 2 se confruntă cu mormanele de gunoaie. „Am identficat sute de făptași și au fost amendați”, anunță primarul Radu Mihaiu. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat că autoritățile fac toate eforturile pentru a combate „punctele fierbinți” ale gunoaielor din sector. În aceste zone, spune primarul, angajații de la salubritate trebuie să strângă deșeurile de până la 4-5 ori. De asemenea, există sute de persoane care aruncă deșeurile într-un mod iresponsabil.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a postat pe pagina sa de Facebook un semnal de alarmă cu privire la „punctele fierbinți” ale gunoaielor din sector. Potrivit acestuia, există nu mai puțin de 273 de zone unde autoritățile sunt nevoite să ridice gunoiul chiar și de 4-5 ori pe zi. Edilul nu s-a ferit să folosească o serie de cuvinte dure la adresa celor care, spune el, „transformă orașul în groapă de gunoi”

„Avem 273 de “puncte fierbinți” în Sectorul 2. Zone în care suntem nevoiți să strângem gunoiul de 4-5 ori pe zi. Locuri în care mojicia și nesimțirea transformă orașul în groapă de gunoi.”, a scris Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

„Suntem și vom fi necruțători cu astfel de fapte”, declară Radu Mihaiu

Primarul de sector a precizat faptul că autoritățile au amendat sute de persoane ce se descotorosesc în mod necorespunzător de gunoaie – de la simpli cetățeni până la comercianți. Radu Mihaiu îi acuză pe aceștia de apariția „punctelor fierbinți”, veritabile focare de boli și zone consumatoare de resurse ale autorităților.

„Am identificat sute de făptași și au fost amendați. De la doamne aparent respectabile care credeau că e normal să își scoată sacul de gunoi la stâlp zilnic până la comercianți care scoteau mormane de cutii și ambalaje la colț de stradă.

Suntem și vom fi necruțători cu astfel de fapte, indiferent de situație sau de motive. Aceste puncte fierbinți strică imaginea orașului, sunt o sursă de infecție și gestionarea lor consumă extrem de multe resurse.”, a precizat primarul Sectorului 2.

Cum încearcă autoritățile să oprească „mojicia” din Sectorul 2

Radu Mihaiu a precizat că au fost identificate toate zonele ce se confruntă cu excesul de gunoaie, motiv pentru care s-a decis trimiterea unor patrule în zonele respective pentru a se asigura că situația este menținută sub control. Mai mult, edilul a anunțat că în zilele următoare se vor amplasa noi camere de luat vederi, pentru o mai bună supraveghere a zonelor cu pricina.

„Am cartografiat toate locațiile cu probleme. Am format echipe mixte care să patruleze sistematic aceste zone. Luăm la pas cartierele, vorbim cu oamenii, verificăm că fiecare comerciant își gestionează corect deșeurile și că păstrează curățenia din jurul magazinului, așa cum prevede legea. Și cel mai important – prindem mojicia în fapt.

În paralel vom moderniza rețeaua de camere astfel încât să ne ajute cu acest tip de control, dar despre asta vă povestesc mai mult zilele următoare.”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Cookies