Și se jură că nu fură și l-a prins cu foaia-n mână! Fost șef în Poliția Capitalei, depistat în timp ce copia la examenul de angajare în Poliția Locală

Și se jură că nu fură și l-a prins cu foaia-n mână! Fost șef în Poliția Capitalei, depistat în timp ce copia la examenul de angajare în Poliția Locală
Și se jură că nu fură și l-a prins cu foaia-n mână! Fost șef în Poliția Capitalei, depistat în timp ce copia la examenul de angajare în Poliția Locală. Sursa foto: Facebook

Comisarul-șef Cornel Drumariu, fostul șef al Poliției Sectorului 4, a atras atenția opiniei publice cu traiectoria sa profesională din ultimii doi ani. Mai întâi, acesta a fost prins încercând să fraudeze examenul de angajare pentru o funcție în cadrul Poliției Locale Sector 3. Apoi, Drumariu, care fusese picat de comisia de examen, s-a angajat la arhiva primăriei Sectorului 3, post de unde a devenit adjunct al Poliției Locale S3, adică exact funcția pentru care candida în momentul în care a fost prins copiind, potrivit Gândul.

De ce a fost îndepărtat Cornel Drumariu de la Poliția Sectorului 4

Comisarul-șef a se afla la conducerea Poliției Sector 4 încă din anul 2019, după ce înainte se aflase la conducerea Primăriei Sector 3. În luna mai însă, Cornel Drumariu și-a serbat ziua de naștere la un restaurant de unde a plecat la volanul mașinii sale, fiind băut. Acesta a fost prins de un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră cu o alcoolemie de 0,43 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Acest episod a dus la eliminarea comisarului-șef Drumariu din poliție. Prin urmare, acesta s-a înscris la un concurs pentru funcția de director adjunct al Poliției Locale Sector 3, organizat pe data de 20 ianuarie 2021.

Drumariu a fost declarat respins după ce comisia i-a anulat lucrarea pe motiv de tentativă de fraudă. Potrivit surselor, comisarul-șef ar fi avut pe foaia de examen niște însemnări ce indicau răspunsurile corecte.

De la arhiva primăriei la director adjunct

În urma respingerii lucrării sale, Cornel Drumariu s-a angajat pe un post modest, de angajat la arhiva primăriei. Surprinzător este că acesta a fost împuternicit până la finalul anului în poziția de director adjunct al Poliției Locale S3, adică exact poziția pentru care candidase.

Iată explicația Primăriei Sectorului 3:

„Domnul Drumariu Cornel este salariatul instituției noastre și ocupă funcția publică de execuție de expert clasa I, gradul profesional superior în cadrul Serviciului Prelucrare Documentații, iar în perioada 19.07. 2021 – 31.12.2021 exercită temporar funcția publică de conducere de Director General Adjunct, clasa I, gradul II, în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 3.

Domnul Drumariu Cornel a participat la concursul organizat în data de 20.01.2021, pentru ocuparea funcției publice de conducere de Director General Adjunct, clasa I, gradul II – Direcția Generală de Poliție Locală. Lucrarea scrisă a fost anulată de către comisia de concurs în cadrul probei scrise”