Și Premierul României se implică în criza gunoaielor din Sectorul 1. „Va trebui să începem controale”, a declarat Florin Cîțu

04 iun. 2021
112 Afișari
Și Premierul României se implică în criza gunoaielor din Sectorul 1. „Va trebui să începem controale”, a declarat Florin Cîțu

Premierul României, Florin Cîțu, a reacționat vineri în urma crizei gunoaielor din Sectorul 1, criză declanșată de neînțelegerile dintre primarul de sector, Clotilde Armand, și compania de salubrizare Romprest.

Florin Cîțu a susținut astăzi o conferință de presă la Baia Mare, în cadrul căreia a fost întrebat de reporteri dacă a văzut gunoaiele din Sectorul 1 al Capitalei, dar și cum poate fi rezolvată această criză a gunoaielor, potrivit Hotnews.

„Va trebui să începem controale”, a spus Florin Cîțu

Premierul a declarat faptul că trebuie realizate mai multe controale, acesta fiind dispus chiar să trimită controale special de la Guvern, în caz că ministrul Mediului, Tanczos Barna, nu are destui controlori în subordine.

„Am văzut gunoaiele din București. Am avut o discuție cu ministrul Mediului și va trebui să începem controale și dacă nu are ministerul destui controlori, vom trimite de la Guvern în control”, a transmis Florin Cîțu vineri, la Baia Mare.

Clotilde Armand a cerut declararea stării de alertă în Sectorul 1, în urma crizei gunoaielor

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1, potrivit unui comunicat de presă.

Edilul consideră că introducerea stării de alertă va permite denunțarea contractului cu Romprest și atribuirea serviciului de salubritate din sectorul 1 unei alte companii. Clotilde Armand declarase de asemenea că își dorește rezilierea contractului cu Romprest de la data de 1 iunie.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord. Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1.

PS:
Vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului Dvs. Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit.
Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine”, a transmis Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Cookies