ESENTIAL

Și cu banii luaţi şi fără loc de parcare

După cum susţin o parte din şoferii din Sectorul 3 al Capitalei, care locuiesc în zona Răcari, chiria pentru locul de parcare a fost plătită pe tot anul în curs la Primăria Sectorului 3. Cu toate acestea, chiriaşii au fost anunţaţi că, între timp, le-au fost reziliate contractele.

„Vin în faţa dumneavoastră cu o problemă foarte gravă privind locuitorii din zona Răcari: desfiinţarea unei parcări în vederea construirii Kaufland-ului din curtea Mirajului. În 22 februarie am primit înştiinţarea cu nr. 7428 pentru rezilierea contractelor de parcare, aceasta fiind o problemă foarte gravă, căci sunt atâtea maşini, nu avem unde să le parcăm, efectiv nu există o altă posibilitate. Nu mai există alte locuri de parcare în zonă”, a susţinut Aurelia Pavel, unul dintre şoferii rămaşi fără loc de parcare, la ultima şedinţă de Consiliu Local a Primăriei Sectorului 3.

Primăria Sectorului 3 ridică din umeri

După cum susţin reprezentanţii administraţiei publice locale, în zona Răcari au fost amenajate 113 locuri de parcare de către Primăria Sectorului 3 în urmă cu doi ani. La acea dată, terenul aparţinea domeniului public. Între timp, imobilul a fost revendicat şi restituit fostului proprietar. La scurt timp, terenul a fost cumpărat de Kaufland România care intenţionează să ridice un centru comercial acolo.

„Din pacate acel teren s-a retrocedat. Este un fenomen care se petrece în ţara noastră în baza unor legi, cu care putem fi sau nu putem fi de acord, care ne afectează sau nu ne afectează viaţa, dar este o realitate, iar noi trebuie să le punem în practică. Acolo a cumpărat Kaufland-ul, acel teren este retrocedat, acolo deocamdată s-au tras anumite instalaţii pe dedesubt şi mai încolo o să se lărgească strada. Asta este situaţia, nu suntem cu nimic vinovaţi. Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat acolo, dar repet noi chiar nu avem niciun fel de vină. Oricum cred că, după, va fi mai frumos decât a fost înainte”, a apreciat viceprimarul PDL, Victor Tărtăcuţă.

Oficialii Primăriei Sectorului 3 au anunţat că vor restitui banii achitaţi de şoferi pentru închirierea locurilor de parcare pe 2011, fără a preciza însă când ar urma să fie făcută plata efectivă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button