Și Bucureștiul va avea un „Maraton de Vaccinare”, după modelul Timișoara. E plănuit într-un weekend din luna mai

25 apr. 2021
136 Afișari
Și Bucureștiul va avea un

Probabil că ați văzut la televizor, în social media ori pe te miri unde pe internet cum arată un maraton de vaccinare - mai exact, maratonul de vaccinare de la Timișoara. Aici a început, vineri după-amiază, un adevărat maraton al vaccinării. Vreme de 3 zile și 3 nopți se pot vaccina peste 10.000 de oameni. Oricine a împlinit 16 ani poate fi vaccinat doar cu buletinul, fără să aibă nevoie de programare.

Acum, aflăm că Bucureștiul va avea și el un maraton de vaccinare, pe 7-9 mai. Este anunțul făcut, la Antena 3, Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„Pe 7-9 mai, va fi acest maraton al vaccinării la București. Pot să vă spun în premieră că, foarte probabil, locațiile vor fi două, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională”, a spus Valeriu Gheorghiță. El estimează că aproximativ 15.000 de persoane vor putea  fi vaccinate la maratonul de vaccinare de la București.

Valeriu Gheorghiță a mai declarat că la maratonul vaccinării de la București se va folosi, cel mai probabil, vaccin Pfizer. „Vom stabili tipul de vaccin. Foarte probabil, vorbim despre vaccin de la compania Pfizer, la fel, fără să fie nevoie de o programare”, a mai spus Coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare. Pentru vaccinare, a mai spus el, va fi nevoie doar buletin și de „dorința de a ne vaccina”.

Anunțul lui Valeriu Gheorghiță vine după ce secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV, a declarat că, după maratonul de la Timișoara, vor fi organizate campanii similare la București și la Iași.

Guvernul are o țintă de vaccinare:  5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie. La începutul lunii aprilie,  premierul Florin Cîțu a anunțat pentru prima dată că obiectivul este ca până la finalul lunii mai să fie 5 milioane de persoane vaccinate.

 

Cookies