Doi șoferi au parcat pe un trotuar din București și s-au ales cu roțile blocate. Pietonii erau nevoiți să meargă pe carosabil din cauza parcărilor neregulamentare a celor doi.
Doi șoferi au ales să își lase mașinile parcate pe trotuar, au pus în pericol viața pietonilor care au fost constrânsi să meargă pe carosabil și s-au trezit cu roțile vehiculelor blocate.
Un trecător a observat parcările neregulamentare a celor doi șoferi, precum și roțile blocate, le-a fotografiat și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.
Bărbatul a vrut să le atragă atenția celorlalți șoferi prin postarea sa, în care a scris următoarele:
Blochezi trotuarul, periclitezi viața pietonilor obligați să meargă pe stradă!Data viitoare sigur o să lase trotuarul liber!Asta e normalitate!
Din cauza insuficienței locurilor de parcare din București, mulți șoferi aleg să parcheze pe trotuar sau în alte locuri nepermise. Însă, aceștia riscă să primească amenzi destul de mari.
Potrivit legislației, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor:
unde este indicatorul „Oprirea interzisă”;
pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă şi la o distanţă mai mică de 50 m înainte şi după acestea;
pe poduri, pe şi sub pasaje denivelate, precum şi pe viaducte;
în curbe şi în alte locuri cu vizibilitate redusă sub 50 m;
pe trecerile pentru pietoni ori la mai puţin de 25 m înainte şi înainte de acestea;
în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu;
în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, precum şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea;
în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă;
în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos;
pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoarele cu semnificaţiile „Drum îngustat”, „Prioritate pentru circulaţia din sens invers” sau „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers”;
pe pistele obligatorii pentru pietoni sau pentru pietoni și biciclete ori pe benzile rezervate unor anumite categorii de vehicule, semnalizate ca atare;
pe platforma căii ferate industriale sau de tramvai ori la mai puţin de 50 m de acestea, dacă circulaţia vehiculelor pe şine ar putea fi stânjenită sau împiedicată;
pe partea carosabilă a autostrăzilor, a drumurilor expres şi a celor naţionale europene (E);
pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) şi (3);”.
pe pistele pentru biciclete.
Te-ar putea interesa și: