ShortsUP Via Amsterdam

de:
27 apr. 2011
0 afișări
ShortsUP Via Amsterdam

Pe 30 aprilie, cu câteva ore înainte de 1 mai, e sărbătoarea olandeză Queen’s Day, aşa că ShortsUP va aduce Amsterdamul la Bucureşti. Queen’s Day e sărbătoarea naţională a Olandei, care la origine celebra ziua de naştere a fostei regine. Astăzi, toată lumea sărbătoreşte pe toată lumea prin petreceri, concerte outdoor, reprezentaţii de teatru şi mai ales popularele street markets, în care oricine poate vinde vechituri la târgurile stradale. Portocaliul domină peisajul, căci e obligatoriu să porţi o pălărie, un obiect vestimentar, face painting sau măcar un balon de această culoare.

Evenimentul va reuni unele dintre cele mai premiate scurtmetraje olandeze: Suiker (r. Jeroen Annokkeé), comedia care a primit anul acesta Premiul Publicului la Clermont-Ferrand, Father and Doughter (r. Michael Dudok de Wit), animaţia câştigătoare la Oscar, BAFTA şi Clermont-Ferrand sau Raak (r. Hanro Smitsman), drama recompensată cu Ursul de Aur şi cu trofeul European Film Awards.

După filme, de la 23.00, va avea loc un afterparty cu DJ-ul şi producătorul olandez Paul du Lac şi cu românii Flore şi Ion. Paul du Lac e adeptul unui stil deep house/techno care în Olanda a impus o nouă mişcare muzicală.

Bilet: 20 lei sau 15 lei (doar pentru petrecere)

Cookies