ShortsUP “Street Fashion”. Eveniment recomandat de B365

de:
21 nov. 2011
0 Afișari
ShortsUP “Street Fashion”. Eveniment recomandat de B365

La Sala Dalles din capitală are loc ediţia lunii noiembrie a festivalului de film scurt ShortsUP. Urbanul şi înfăţişările sale sunt teme predilecte la majoritatea evenimentelor în care scurtmetrajele prind viaţă, iar subiectul acestei luni nu face excepţie: “Street Fashion”.

Zicala “haina nu-l face pe om” şi-a pierdut din actualitate. Avem atât de puţin timp să ne cunoaştem, încât ceea ce purtam a devenit o carte de vizită. Cum arătăm pe stradă spune despre noi ce facem în timpul liber, cât de creativi suntem la slujbă sau cât de ancoraţi în rutină rămânem. De multe ori, hainele sunt “afişul” care îi convinge sau nu pe ceilalţi să ne acorde timp pentru a înţelege despre ce e vorba “la eveniment”.

Populate de personaje care te-ar face sa întorci capul pe stradă, filmele de la ShortsUP “Street Fashion” vor fi scurtmetraje premiate în marile festivaluri ale lumii care, uneori subtil, alteori direct, vorbesc despre modă sau stil.

E dificil să găseşti echilibrul între haute-couture şi ce porţi pe stradă. Selectat anul acesta în programul Panorama de la Berlinale, De ce, doamnă / Warum Madame Warum (regia Michael Bidner, John Edward Heys, Germania, 2011) prezintă un personaj excentric care se plimbă pe străzile Berlinului mâncând ostentativ crenvurşti. Este strada podiumul nostru?

Măsură modernă / By Modern Measure (r. Matthew Lessner, SUA, 2006), realizat în stilul Noului Val Francez, ironizează influenţa exagerată a culturii pop asupra a doi tineri americani. A obţinut, între altele, menţiune la Sundance Film Festival.

În animaţia Haina îl face pe om / It’s What You Wear (r. Jayro Bustamante, Franta, 2006), selectată în mai multe festivaluri importante, un manechin dintr-o vitrină ajunge să creadă că va fi tratat ca un om obişnuit dacă ar purta ce trebuie… Doar hainele fac diferenţa?

Omul perfect / Det perfekte menneske (r. Jørgen Leth, Danemarca, 1967), regizat de cunoscutul documentarist danez Jørgen Leth este “o comedie serioasă” despre ciocnirea dintre imaginaţie şi realitate. Pornind de la acest scurtmetraj, Lars von Trier i-a propus lui Leth să facă împreună un experiment ce avea sa se finalizeze cu omniubusul “The Five Obstructions” (2003).

Film Selectorul de la ShortsUP, Alexandra Safriuc, mai adaugă un argument la descrierile de mai sus: “Mi-a plăcut foarte mult ideea echipei din Bangkok prezentă la Bienala de Arhitectură din Veneţia: modul în care ne îmbrăcăm influenţează arhitectura spaţiului. Fiecare dintre noi poate să facă strada pe care trece sau locul în care stă mai frumoase doar prin prezenţă. Nu trebuie să atragem atenţia, ci doar să fim în armonie cu spaţiul din care facem parte. Iar filmele de la Street Fashion şi personajele care “defilează” în ele vor fi, sper, în armonie cu spectatorii de la Sala Dalles, pe 25 noiembrie.”

Pe lângă scurtmetraje, evenimentul va include o instalaţie cu fotografii de street fashion local şi internaţional, Young Romanian Designers Expo, adica mini-expoziţii ce surprind spiritul urban al Bucureştiului, precum şi Live Make Up Area.

Biletele pot fi cumpărate de la intrare la preţul de 20 de lei. Accesul include participarea la toate formele de artă contemporană din cadrul evenimentului ShortsUP Street Fashion. Detalii pe www.shortsup.ro.

Cookies