ShortsUP Pe Val

de:
11 aug. 2011
0 Afișari
ShortsUP Pe Val

Spectatorii care se vor afla în Vama Veche vor avea parte de o proiecţie best of cu scurtmetraje oferită de ShortsUP. Peste două ore cu filmele care au stârnit cele mai multe aplauze la evenimentele din capitală în 2010 – 2011 vor alcătui programul “Pe Val”.

Au fost, pe rând, premiate la Oscar, BAFTA, Cannes sau Berlin. Scurtmetrajele care “au făcut valuri” la marile competiţii de film ale lumii prind viaţă încă o dată pe nisipul Mării Negre, sub clar de lună. În programul serii ShortsUP va fi inclus ”Zeul iubirii” (SUA, 2010, r. Luke Matheny) câştigătorul de anul acesta la Oscar, filmul “Unde este Kim Basinger?” (Franţa-Argentina, 2009, r. Edouard Deluc), cu o nominalizare Cesar în palmares sau “Tango argentinian” (Belgia, 2006, r. Guy Thys), câştigător al premiului publicului la Clermont-Ferrand. Acestea şi alte filme de scurtmetraj excepţionale vor încheia sezonul ShortsUP de anul acesta. Proiectul intră apoi în vacanţă până în luna octombrie, când va reîncepe seria de proiecţii lunare în Bucureşti.

În 2011, ShortsUP a continuat să proiecteze şi să promoveze unele dintre cele mai valoroase filme scurte ale lumii. A organizat, lunar, evenimente de amploare, în spaţii diferite şi cu idei care au legat scurtmetrajul de alte forme de artă contemporană: “Metamorfoze” a avut loc la Opera Naţională Bucureşti, “Păcate Capitale” în spaţiul underground al Atelierului de Producţie, “ShortsUP Hall of Fame” la Sala Radio, iar “Noaptea Lungă a Filmelor Scurte” la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. În ciuda explorării unor spaţii diverse şi inedite, toate evenimentele ShortsUP au în comun atât filmele scurte şi bune, multe dintre ele în premieră pe ţară, cât şi o atmosferă multi-culturală şi efervescentă.

“ShortsUP Pe Val” este organizat de ORICUM, ONG-ul cu proiecte în sectorul industriilor creative, Feeder.ro şi este susţinut de Grolsch, MINI şi Discovery Channel România. Mai multe informaţii despre proiect şi despre evenimentul de pe 12 august găsiţi pe www.shortsup.ro.

Intrare libera.

Cookies