ShortsUP in Laborator: scurtmetraje-experiment si performance avangardist

de:
24 feb. 2011
0 Afișari
ShortsUP in Laborator: scurtmetraje-experiment si performance avangardist

La evenimentul ShortsUP In Laborator din 26 februarie, animatia se amesteca cu fictiunea, iar documentarul cu filmul-soc intr-un singur program. Catalizatorul va fi publicul, singurul capabil sa faca reactia sa se intample.

Copy Shop (regia Virgil Widrich, Austria) are in palmares 35 de premii internationale, intre care cel mai bun film la European Film Awards, cea mai buna coloana sonora la Clermont-Ferrand si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj. Filmul contine aproximativ 18.000 de fotograme digitale transpuse pe film de 35 mm.

Sunt eu, Helmut (r. Nicolas Steiner, Elvetia-Germania) e o comedie ingenioasa despre a 60-a aniversare a lui Helmut, care de fapt implineste 57 de ani. Decorul se schimba, Helmut calatoreste in timp si spatiu si isi intalneste vechii prieteni.

Dupa filme va urma un performance audio-video de 40 de minute cu KarpovKasparov si Corruptdream, o explorare pe muzica live a opozitiei dintre proiectia de pe suport digital si cea de pe suport analog. KarpovKasparov arata ca un joc de şah abstract, nascut din colaborarea a trei aparate: drum machine, sintetizator si retroproiector. Se vor auzi accente de muzica clasica, progressive, psihedelica, jazz si electronica.

Dupa performance-ul audio-video, seara ShortsUP va continua cu Matze, cel mai experimental proiect electro romanesc.

Biletele costa 25 lei, ofera acces la programul intregului eveniment si pot fi cumparate sambata, 26 februarie, de la Atelierul de Productie. Pentru cei care vin la eveniment cu carnetul de student, bilete sunt reduse la 15 lei.

Cookies