ȘTIRI

ShortsUP Comedy Night

Fără juriu. Fără competiţie locală. Fără podium şi ceremonii, pentru că toate filmele de la ShortsUP au fost premiate în marile festivaluri de film ale lumii. Iar fiecare eveniment este o sărbătoare a celor mai valoroase filme scurte, aduse la viaţă de aplauze şi de atmosfera inegalabilă ShortsUP. În ianuarie, selecţia de scurtmetraje are “în obiectiv” combaterea celei mai deprimante luni din an, cum au numit-o psihologii, prin comedii 100%.

Sâmbătă, 21 ianuarie, la cinematograful Scala din Bucureşti are loc ShortsUP Comedy Night. Aproape 3 ore de comedie în doze mai mici de 20 de minute, o expoziţie amuzantă cu obiecte şi afişe realizate cu grafică înainte de apariţia computerului sau caricatură live sunt doar câteva dintre ingredientele serii de comedie.

„Poveste din West Bank” (regia Ari Sandel), comedia câştigătoare la Oscar în 2005, spune istoria plină de haz a unui cuplu ce încearcă să reziste unui război vechi. Un soldat israelian şi o casieriţă palestiniană se îndrăgostesc în ciuda tuturor opreliştilor. Filmul “Cursa” e realizat de celebrul animator canadian Cordell Barker. Un tren loveşte o vacă, iar pompierul e singurul capabil să improvizeze o salvare. Filmul a obţinut, între altele, un premiu la Cannes Film Festival în 2009.

“Doi prieteni” e o mostră de joacă amuzantă şi de măiestrie cinematografică realizată în 2010 de Owen Trevor, regizor eclectic, cu un puternic stil vizual, care a semnat inclusiv o serie de episoade ale emisiunii Top Gear. Filmat atât pe peliculă de 35 şi de 16 mm, cât şi în format digital, scurtmetrajul e surprinzător prin trecerile savuroase de la o manieră vizuală la alta. Filmul “Timpul s-a scurs” (r. Rob Pearlstein), despre un psiholog perfect, nominalizat la Oscar, sau “Alice şi cu mine” (r. Micha Wald), câştigător al premiului publicului la Clermont Ferrand, dar şi alte producţii redutabile completează programul evenimentului, alcătuit integral din comedii.

Biletele se vor pune în vânzare cu o oră înainte de eveniment, la Cinema Scala, sâmbătă 21 ianuarie. Preţul unui bilet este de 20 de lei. Detalii despre program, fotografii şi video găsiţi pe www.shortsup.ro sau pe www.facebook.com/ShortsUpRomania.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button