ȘTIRI

ShortsUP: Aventuri Urbane

Toate scurtmetrajele din programul ShortsUP sunt pline de “Aventuri Urbane”. Familiare sau şocante, cu final fericit sau dramatic, filmele vorbesc, timp de două ore, despre Oraş. Acesta nu e bun sau rău, el are de toate şi oferă cu masură şi binele şi răul.

Filmul Donde está Kim Basinger (regia Edouard Deluc, Franţa, 2009), cu o nominalizare Cesar în palmares, povesteşte aventurile a doi fraţi sosiţi în Buenos Aires pentru o nuntă. Cum vor face faţă provocărilor şi ispitelelor argentiniene? Tarantyno (r. Mircea Nestor, 2009) se recomandă ca o poveste românească brutal de comică despre un tânăr “brutal” de neînsemnat.

I Love Luci (r. Colin Kennedy, Marea Britanie, 2010) se laudă cu Prix des Mediatheques la Clermont-Ferrand şi alte premii importante. Un el şi o ea, o proteză dentară şi o bicicletă pierdute pentru a fi regăsite compun o aventură mare într-un oraş mic. Iar scurtmetrajul Obras (r. Hendrick Dusollier, Franta, 2004), selectat în peste 135 festivaluri şi cu 35 de premii internaţionale la activ e o călătorie poetică şi grafică în 3D despre Barcelona. Filmul, dintr-un singur cadru, surprinde distrugeri ireversibile şi reconstrucţii care schimbă dramatic oraşul.

Afterparty : Producătorul şi DJ-ul londonez Russ Chimes.

Bilet: 20 lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button