Shopping fail în București: un bărbat a cumpărat niște carne de porc și-a găsit niște puroi. UPDATE: Răspunsul Kaufland

18 feb. 2022
3620 afișări
Shopping fail în București: un bărbat a cumpărat niște carne de porc și-a găsit niște puroi. UPDATE: Răspunsul Kaufland
Shopping fail în București: un bărbat a cumpărat niște carne de porc și-a găsit niște puroi | FOTO

Un bărbat din București a avut o surpriză extrem de neplăcută, după ce a cumpărat o bucată de carne de porc dintr-un hipermarket Kaufland.

UPDATE: Drept la replică solicitat de Kaufland România. Redăm mai jos, integral, clarificările transmise:

„Am semnalat imediat cazul furnizorului nostru care și-a asumat integral responsabilitatea și ne-a asigurat că este vorba de o situație izolată. Aceasta a fost produsă de o contuzie intramusculară a animalului, ce nu putea fi identificată decât în momentul felierii.

Produsul era în termen de valabilitate și a ajuns în rețeaua Kaufland însoțit de declarația de conformitate. Kaufland România respectă întocmai toate normele igienico-sanitare, de depozitare și comercializare, conform legislației în vigoare.

Furnizorul derulează periodic analize microbiologice pe mostre de carne, cu laboratoare externe.”, transmite Kaufland România.

Știrea inițială

Carne de porc cu puroi

Bărbatul din București a cumpărat ieri o bucată de ceafă de porc fără os din hipermarketul Kaufland, aflat pe strada Valea Oltului, conform Antena 3. Spre neplăcerea cumpărătorului, când a ajuns acasă și a desfăcut punga a constat că bucata de carne avea în ea puroi.

Nu este prima dată când se fac astfel de plângeri în ceea ce privește carnea cumpărată din acest hipermarket. În anul 2018, un bărbat din Târgu Jiu a sesizat Direcția Sanitar Veterinară ș pentru Siguranța Alimentelor Gorj pentru o situație similară. Clientul a cumpărat carne de porc din același hipermarket. Când a tăiat bucata de carne, din aceasta a început să iasă puroi. La acel moment DSVSA a amendat magazinul cu 12.000 de lei.

Shopping fail în București: un bărbat a cumpărat niște carne de porc și-a găsit niște puroi
Shopping fail în București: un bărbat a cumpărat niște carne de porc și-a găsit niște puroi | Sursă foto: Antena 3

Până la acest moment Kaufland nu a făcut public niciun comunicat referitor la acest incident. Revenim cu detalii în cazul în care compania va transmite un punct de vedere oficial.

Portocale cu pesticide

O nouă alertă de retragere de pe piață a fost transmisă astăzi, 18 februarie 2022. ANSVSA a informat cetățenii că SC MICROFRUITS SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la cumpărători a unui lot de portocale, ce au fost vândute în județele Ilfov, Constanța și Suceava. Motivul rechemării: a fost depășită limita admisă de reziduuri de pesticide (Clorpirifos).

Detaliile despre produs:

  • Denumirea: Portocale
  • Origine: Turcia
  • Lot: 026
  • Produsele au fost vândute în perioada: 27.01.2022 – 11.02.2022

Cei ce au cumpărat produsele sunt sfătuiți să nu le consume, ci să le ducă înapoi la magazinele de unde au fost cumpărate sau să le distrugă. În cazul în care produsele au fost deja consumate este indicat să fie consultat un medic.

Magazinele în care au fost comercializare aceste portocale sunt:

  • GENERAL FRESH CONCEPT SRL cu adresa pe strada Pinului numărul 5A, Afumați, județul Ilfov,
  • CELLMAR SRL cu adresa pe strada M.I. Dobrogeanu numărul 83, Mangalia, județul Constanța,
  • AMI-RAN COMPANY ARL cu adresa pe strada Humorului numărul 65, județul Suceava.

Cei ce doresc informații suplimentare pot contacta compania SC MICROFRUITS SRL la adresa de email: [email protected].

Cookies