Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce târg va avea loc la Muzeul Staului

de:
28 iun. 2019
0 Afișari
Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Ce târg va avea loc la Muzeul Staului

Așadar, cei care vor merge la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vor avea parte de concerte de muzică populară şi ansambluri folclorice din întreaga ţară, lansări de carte, expoziţii şi prelegeri.

Mai mult, cu acest prilej, va fi vernisată sub titlul „Icoana ortodoxă – lumina credinţei”, o expoziţie realizată în parteneriat cu Patriarhia Română si expoziţia de fotografie „Documente de imagine din arhivă Institutului de Etnografie şi Folclor ‘Constantin Brăiloiu’. 70 de ani de la întemeiere”.

De asemenea, va fi prezentat filmul documentar dedicat satului românesc „Zidiri de timp”,produs de Trinitas TV, şi vor fi omagiate două dintre tezaurele creaţiei populare româneşti: Adela Petre şi Ion Arsene.

La târg vor fi prezenţi artişti de muzică populară din întreaga ţară şi ansambluri folclorice, care vor evolua pe scena „Dumitra”.

Vor fi organizate ateliere de creaţie și nu vor lipsi meşterii artizani de la care puteți cumpăra diverse, dar și bucate tradiţionale.

Evenimentul face parte din seria acţiunilor dedicate „Anului omagial al satului românesc, al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari”, aşa cum este declarat de Patriarhia Română.

Cookies