Sfaturi pentru sărbători liniștite în București. Recomandările făcute de Poliția Locală Sector 6

17 dec. 2021
170 afișări
Sfaturi pentru sărbători liniștite în București. Recomandările făcute de Poliția Locală Sector 6
Sfaturi pentru sărbători liniștite în București. Ce recomandări face Poliția Locala Sector 6

În perioada sărbătorilor, fiind foarte preocupați cu pregătirile necesare, și „îmbătați” cu spiritul Crăciunului, uităm că nu toți oamenii au intenții bune. Este necesar să rămânem vigilenți și în aceste zile, pentru a evita confilictele, sau alt tip de probleme ce ar putea să ne strice sărbătorile.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, a lansat o campanie de informare, cu cele mai importante sfaturi pentru sărbători liniștite în București. Pentru a avea un Crăciun fără evenimente neplacute, alături de cei dragi, aceste sfaturi sunt efențiale de urmat. Poliția Locală va avea grijă ca patrulele pe raza Sectorului 6, să fie intensificate pentru perioada de Crăciun și Anul Nou. Polițiștii vor asigura siguranța cetățenilor, vor preveni faptele împotriva legii și vor interveni, dacă va fi cazul pentru prinderea agresorilor.

Sfaturi pentru sărbători liniștite în București

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 face următoarele recomandări pentru bucureșteni:

 • Evitați persoanele agresive sau care sunt aflate în stare de ebrietate.
 • Nu vă expuneți în zonele publice cu bijuterii ori cu sume mari de bani, pentru a evita să deveniți ținta hoților.
 • În cazul în care observați pe lângă dumneavoastră persoane ce nu vă inspiră încredere, îndepărtați-vă și cautați un loc circulat și luminos.
 • Victimelor unor agresiuni, le este recomandat să încerce să rețină cât mai multe particularități ale agresorului, direcția în care a fugit, numărul de înmatriculare al mașinii, dacă a avut complici sau nu. În acest fel vor crește șansele ca aceștia să fie prinși.
 • Nu plecați de acasă cu sume mari de bani cash asupra dumneavoastră.
 • În magazinele aglomerate, fiți atenți la bunurile pe care le aveți. Nu le lăsați nesupravegheate.
 • În momentul în care plătiți, încercați să evitați să scoateți sume mari de bani la vedere.
 • Este bine să nu lăsați în mașină actele acesteia sau alte documente importante, bani, tablete, laptopuri, telefoane sau pungi de cadou.

Dacă plecați de acasă de sărbători

Pentru cei ce au planuri să plece de acasă de sărbători, Poliția Locală a Sectorului 6 face mai multe recomandări care să ajute la evitarea situațiilor în care hoții intră în casă:

 • Rugați un vecin în care aveți încredere să fie atent la orice activitate sau persoană care ar părea suspectă, pe toată perioada în care nu sunteți acasă. În cazul în care va fi necesar, vecinul poate apela autoritățiile.
 • Nu anunțați despre plecare, decât persoanele de încredere.
 • Asigurați-vă că toate ușile, geamurile sau orice altă cale de acces în casă, sunt încuiate.
 • O lumină aprinsă ar putea ajuta și ar deruta „musafirii neinvitați”.
 • Nu postați pe rețelele sociale perioadele și locurile unde o să vă petreceți sărbătorile de iarnă.

Chiar dacă simțurile ne sunt „amorțite” de entuziasmul sărbătorilor, trebuie să fim totuși precauți. Dacă vă loviți de orice problemă, o puteți sesiza la numărul de telefon 021.9546. Numărul este disponibil în permanenţă la Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6.

Cookies