Sfaturi pentru plimbările de toamnă cu animalul de companie (P)

06 oct. 2022
71 Afișari
Sfaturi pentru plimbările de toamnă cu animalul de companie (P)
Sfaturi pentru plimbările de toamnă cu animalul de companie

Toamna a venit și schimbările pe care le aduce pot fi vizibile cu ochiul liber. Temparatura de afară scade, sunt reluate sau începute anumite activități în și pe lângă casă, așa că există câteva lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție în acest sezon atunci când vine vorba despre animalul de companie.

Care sunt pericolele plimbării în timpul toamnei?

După ce ai depus eforturi câteva luni pentru a-ți proteja animalul de căldură, acum plimbările ar trebui să aibă un factor de stres în minus măcar din punct de vedere al temperaturii. Doar că apar alte lucruri de care să ții cont.

În primul rând ai grijă ca animalul tău de companie să nu intre în contact cu vreo substanță scursă de la vreo mașină. Antigelul este o substanță foarte toxică pentru animale și este deosebit de periculoasă pentru că are un gust dulceag. O cantitate foarte mică poate fi fatală. În cazul în care ai observat că animalul tău de companie a consumat lichid de pe jos din preajma unei mașini, nu ezita și trage o fugă până la un cabinet veterinar sector 3.

Fii atent la ciupercile sălbatice! Toamna, exact ca primăvara, reprezintă un moment perfect pentru ciuperci. Există unele specii care sunt otrăvitoare și care pot avea un efect devastator asupra organismului animalului. Dacă nu cunoști speciile de ciuperci, consideră orice ciupercă ca fiind una otrăvitoare și oprește animalul de companie de la consumarea ei. În cazul în care totuși a apucat să înghită o parte sau întreaga ciupercă, dă un telefon medicului veterinar și stabiliți împreună ce e de făcut.

Ce să faci în cazul în care animalul tău de companie a înghițit ceva de pe stradă?

În funcție de care e obiectul pe care l-a înghițit vei stabili și modul de acțiune.

Dacă observi că nu mai poate respira, atunci poți începe să îi aplici manevra Heimlich, exact ca unei persoane.

Dacă obiectul pe care l-a luat în gură nu îi blochează căile respiratorii, atunci încearcă să îl scoți cu grijă. Dacă nu poți scoate obiectul fără să rănești gâtul animalului, atunci sună medicul veterinar și programează o întâlnire.

Sunt situații cărora trebuie să le acorzi atenție pentru ca lucrurile să se desfășoare fără evenimente care să pună viața animalului tău în pericol. Deși poate părea banal, o simplă plimbare de toamnă este un moment în care atenția ta trebuie să fie la cote maxime pentru a evita pericolele.

Cookies