BAZAR

Sfaturi pentru organizarea alimentelor în lăzi frigorifice

Pentru asta, este necesar să depozitezi corect alimentele. Asta înseamnă o mai bună organizare și așezare a acestora în lada ta frigorifică. La fel ca într-un frigider, lăzile frigorifice trebuie organizate după aceleași principii: să ai la îndemână produsele pe care le consumi mai frecvent.

În cele din urmă, majoritatea dintre noi obilnuiește să împacheteze alimentele cu ce ne vine la mână. Le așezăm în orice recipient găsim și să le aruncăm dezinteresați în lăzile frigorifice. De aceea, următoarele sfaturi s-ar putea găsi utile pentru cei mai mulți dintre noi.

 1. Vasele sau ambalajele rigide sunt ideale pentru alimentele lichide. Acestea trebuie umplute astfel încât să mai rămână circa trei centimetri până la marginea de sus a lor, pentru că trebuie ținut cont că atunci când îngheață, lichidele și sosurile își măresc volumul.

 2. Folosirea de recipiente dreptunghiulare sau pătrate este recomandată, pentru a se profita mai bine de spațiul disponibil la interior în lăzile frigorifice.

 3. Vasele rigide, din materiale potrivite pentru cuptoarele cu microunde sunt perfecte pentru mâncarea gătită. Astfel, acestea pot fi decongelate și încălzite în același recipient.

 4. În hârtie de aluminiu sau folie de plastic se ambalează cel mai bine alimentele de formă neregulată, ca peștele, carnea sau legumele. Acestea trebuie împachetate perfect, fără a lăsa spații goale sau bule de aer.

 5. Chiar dacă ți se pare surprinzător, și mâncarea congelată expiră. Așa că verifică cel puțin o dată pe lună alimentele din lada frigorifică. Nu uita de cele așezate cel mai la fund. Un sfat bun este să ai o listă prinsă de ușa lăzii frigorifice în care să notezi mereu tipul de aliment introdus în ladă și data la care ai făcut-o. Astfel, vei ști mereu ce ai disponibil în congelator și când expiră.

 6. Temperatura optimă de congelare este de -18 grade. La această valoare, toată apa conținută de alimente se transformă în particule de gheață, ducând la deshidratarea alimentului și la conservarea sa pentru mai mult timp.

Durata recomandată de congelare în lăzi frigorifice pentru diferite alimente:

 • fructe (până la 10 luni)

 • verdețuri (până la 12 luni)

 • pește și fructe de mare (până la două luni)

 • carne tocată (până la două luni)

 • pâine și produse de patiserie (până la 3 luni)

 • carnea de porc (până la 6 luni)

 • carnea de pasăre (de la 6 la 9 luni)

 • carnea de oaie (până la 8 luni)

Organizarea alimentelor într-o ladă frigorifică nu este complicată. Trebuie doar să îți formezi obiceiul de a memora regulile de mai sus, ca mai târziu să te bucuri de toate beneficiile, indiferen de sezonul în care te afli.

Sunt sfaturi pe care le-am omis în lista noastră? Tu cum îți organizezi alimentele în lada frigorifică?


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button