Sfaturi pentru domnii Ciolacu și Grindeanu, care își fac curaj să plece din București spre mare cu trenul

28 iun. 2023
5151 Afișari
Sfaturi pentru domnii Ciolacu și Grindeanu, care își fac curaj să plece din București spre mare cu trenul
Sfaturi pentru domnii Ciolacu și Grindeanu, care își fac curaj să plece din București spre mare cu trenul | Foto: Oana Titică

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu, noul nostru Prim Ministru, a mers cu metroul pană la Ministerul Transporturilor pentru ceva ședință, gest care a surprins atât cetățenii Bucureștiului care mergeau la muncă sau pur și simplu se dădeau cu metroul la ora respectivă, cât și presa.

Întrebat care e treaba, domnul Ciolacu a răspuns că nu e prima dată când călătorește astfel și că a încercat să plătească cu telefonul și nu a reușit (i-a venit ceva sms de la bancă cu o eroare), dar oricum mai avea două călătorii și totul a fost bine în final. De asemenea, a mărturisit că ‘O să folosesc metroul. Sper să plec şi cu domnul Grindeanu la mare cu trenul, am promis amândoi. Deci, este normală abordarea, nu este una de PR, de imagine cum se spune, e chiar una de normalitate.’

De fiecare dată când un politician PSD face un gest de amestecare cu noi, oamenii de rând, în sufletele noastre liberale se întâmplă o confuzie și, încă o dată, răsare speranța. Care este năruită în scurt timp oricum, în situații precum a fost inaugurarea podului de pe Pallady. Atunci, domnul Ciolacu a declarat că Robert Negoiță (S3) și Daniel Băluță (S4) sunt cei mai competenți primari de sector din municipiul Buzău pe care îi știe dumnealui, reușind performanța ca greșirea localității să nu fie cea mai amuzantă chestie dintr-o frază.

Până când, totuși, Buzăul va fi împărțit în sectoare și R Negoiță și D Băluță vor fi relocați acolo să facă poduri, să ne oprim asupra plecării iminente ale lui Marcel Ciolacu cu domnul Grindeanu la mare.

Așadar, luna viitoare, dragi cititori, când vom merge cu trenul spre Mangalia pentru a lua microbuzul de Vamă, cu rucsacul după noi, este posibil să așteptăm la baie după nimeni alții decât Primul Ministru Ciolacu și Un Alt Ministru Sorin Grindeanu, aflați, ca toată lumea, în drum spre Expirat.

Pentru acest nou bromance de weekenduri la mare, ridicăm paharul de vodcă cu suc de portocale și, în calitate de călători experimentați către litoralul romanesc, vrem să le oferim câteva sfaturi pentru excursii reușite.

1. În ziua dinaintea plecării, mergeți la orice magazin Jumbo, pentru a vă aproviziona cu chestii de plajă. De la prosoape cu flamingi (da, acesta e pluralul de la flamingo, o informație utilă dacă vreți să agățați pe plajă) la chestii de plastic în care să vă țineți cremele cu SPF, aici veți găsi absolut orice aveți nevoie pentru un weekend la mare.

Plus că veți avea șansa să experimentați fenomenul de gaură neagră care se întamplă doar în două locuri: în Univers și în magazinul Jumbo, unde intri spunând ‘îmi iau doar un portfard’ și ieși cinci ani mai tarziu, plângând, cu chestii cumpărate de 750 lei, printre care și trei suporturi plutitoare pentru băuturi în formă de unicorn, iar cand ieși pe ușa glisantă să îți cauți soțul în parcare, descoperi că a plecat de mult, s-a recăsătorit și are trei copii cu ceva brunetă, iar tu ai un flamingo gonflabil.

2. Mare atenție la bani în tren! Știm că domnului Ciolacu îi mai ies bancnotele pe unde nu trebuie din când în când, așa că atunci când simte că îi ia somnul în Săgeata Albastră, să verifice eventualii 500 de euro din șort, să vadă dacă sunt la locul lor.

3. Trenurile din Romania au acest prost obicei să mai ia foc uneori în timp ce merg și, dacă nu iau foc, oricum se vor opri în câmp de cel puțin cinci ori, cu aerul condiționat stricat și un conductor care va urla la voi CE ATÂTEA PRETENȚII NU VEDEȚI CĂ AM TREABĂ?! când îl rugați să deschidă un geam fiindcă veți muri cu toții. În acest caz, este bine ca dvs și domnul Grindeanu să aveți două evantaie la dumneavoastră (au la Jumbo), cu care să vă aerisiți ca să nu vă sufocați din tren. Atunci când îi obosește mâna unuia de la evantai, face vânt celălalt și tot așa.

4. Niciodată să nu mâncați hamsii cu mujdei seara înainte să dați shot-uri.

5. La întoarcere, săriți din tren la Lehliu-Gară pentru a vă opri la un mic cu muștar și o ceafă de porc La Partid, locul unde se oprește tot Bucureștiul care călătorește cu mașina. Grătarele sunt foarte bune, iar având în vedere că nici dumneavoastră nici domnul Grindeanu nu sunteți șoferi la momentul respectiv , puteți să acompaniați mâncarea cu o bere rece în timp ce discutați despre viitorul țării.

Distracție plăcută și ne vedem în gară!

Cookies