Sfaturi pentru bucureștenii care pleacă în weekend la mare

13 aug. 2022
855 afișări
Sfaturi pentru bucureștenii care pleacă în weekend la mare
Sfaturi pentru bucureștenii care pleacă în weekend la mare

Iată, dragilor, că am clipit și au trecut două luni jumătate de vară. În București, sentimentul e că oricum nu mai muncește nimeni de pe la final de iunie, mai suntem câțiva amețiți care din când în cand mai trimitem cu maaaaare efort un e-mail, apoi trebuie să bem trei cocktailuri ca să ne revenim de la atâta muncă.

Pentru cine nu e în concediu în prezent, mai sunt două weekenduri de plecat la mare, dintre care unul prelungit, respectiv acesta, la finalul căruia sărbătorim jumătate din populația feminină a României, că pe toate ne cheamă (și) Maria. Atâta s-a putut, dar măcar avem liber.

În acest scop nobil, pentru cei care vor lua calea litoralului în weekend, prezentăm mai jos o selecție de ponturi pentru un weekend lung cu liniște sufletească.

1 Orice s-ar întâmpla, nu intrați la Jumbo în drum spre autostradă. Jumbo este un loc foarte periculos. Am trăit cu toții filmul  în care zici ‘intru doar 10 minute să iau flamingo din ăla mare gonflabil’ și ieși după două ore cu ochii împăienjeniți de la beculețe și cu trei sacoșe pline de cutiuțe cu buline, dischete demachiante, șlapi, odorizante, coș de gunoi roz în valoare de jumătate de salariu minim pe economie. ‘Dar erau 2 lei fiecare’ îi vei spune soțului care a leșinat între timp lângă mașină după ce a mâncat trei waffles cu ciocolată de plictiseală, și astfel veți pleca amândoi la drum mai săraci, mai nervoși, dar măcar veți avea multe cutiuțe.

2 Sunați la cazare de pe drum, să verificați că nu v-au dat rezervarea. Nu contează că ați rezervat din timp, că ați vorbit direct înainte, că ați mai fost acolo – șansele să găsiți alți oameni la voi în cameră sunt foarte mari în această perioadă. Luați-o de la cineva care și-a petrecut jumătate de zi plângând în fața pensiunii la care mergea de ani buni, în timp ce mâncam hamsii  (ca să iasă și ceva bun din asta).

3 Când sunați la cazare, asigurați-vă și că este ok să duceți câinele, chiar dacă pe Booking scria Pets Allowed. Altfel, riscați să ajungeți acolo și să vă întrebe ‘dar cu ăsta ce e’ uitându-se lung la câinele care se tăvălește pe covorul de la recepție.

4 Nu vă opriți pe drum! Nu contează că ați plecat mai mulți prieteni cu mai multe mașini și a vorbit toată lumea ‘pe grup’ să vă vedeți la benzinărie. Fiți puternici și spuneți nu. Nu beți apă pe drum, alimentați mașina DIN BUCUREȘTI, apoi mergeți frumos și regulamentar pană la mare. Benzinăriile, precum Jumbo, sunt locurile unde știi când intri, dar nu știi cand mai ieși.

5 O dată ajunși la mare, gândiți-vă că toată lumea este în aceeași oală cu voi – nu țineau neapărat să fie aici, dar nici nu aveau unde să meargă trei zile, doar atât au putut pleca, fiindcă și-au epuizat tot concediul pe anul ăsta. Pe toți i-a costat prea mult o cazare unde dorm cu o familie drăguță de porumbei stricați la burtă în balcon, toți dau 65 lei pe o salată de roșii și toți merg agale pe faleză, oftând ‘mai puneam 4 ore la drum  și mergeam în Thassos’. Relația noastră conflictuală cu litoralul ne va uni, în cele din urmă, pt toți românii, reușind astfel să facă ceea ce nici USR-ul, nici George Simion nu au putut.

Vă pup, ne vedem la coadă la hamsii!

Cookies