Sfaturi pentru a îmbunătăți eficiența în procesarea termică a alimentelor (P)

06 oct. 2022
16 Afișari
Sfaturi pentru a îmbunătăți eficiența în procesarea termică a alimentelor (P)
Close up circuit breakers and wire in control panel

Procesarea alimentelor are un impact puternic asupra sănătății oamenilor. În afara faptului că veți dori să consumați alimente gustoase, bineînțeles că acestea trebuie să își păstreze calitățile și să vă asigure necesarul zilnic de vitamine și nutrienți. Există câteva metode prin care procesarea termică a alimentelor poate fi facută eficient.

Controlul temperaturii

În timpul proceselor de gătit și răcire, ori de câte ori temperatura unui produs crește sau scade, se irosește energie. Unele produse pot fi, de asemenea, deteriorate prin supraîncălzire sau suprarăcire și apoi necesită intervenție pentru evaluarea calității. Pentru procesele în care energia este irosită în acest fel, o soluție este înlocuirea regulatorului de temperatură simplu cu un regulator de temperatură de precizie. Modelele inteligente au algoritmi specifici încorporați în strategia de control care se ocupă automat de problemele comune de încălzire și răcire. Un releu de timp instalat la priză poate să gestioneze programul de funcționare al mașinilor folosite în procesarea termică.

Automatizarea proceselor

Procesele prost controlate pot pierde timp și energie prin amestecarea, gătirea și răcirea neuniformă a produsului. Una dintre problemele comune pe care le găsim este o intervenție umană în procesul în care operatorii modifică manual controlul, provocând modificări ale produsului. Automatizarea procesului este mai bună pentru a obține rezultate consistente decât intervenția manuală. Poți obține linii automate eficiente folosind diferite componente electrice. Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile.

Probleme de ambalare

Unele tipuri de ambalaje sunt greu de lipit împreună, cum ar fi atunci când lipiți filmul de plastic. Timpul, temperatura și presiunea sunt cruciale pentru procesul de etanșare termică pentru a asigura o etanșare de calitate care își păstrează integritatea, iar controlerele de bază nu sunt la înălțimea acestei sarcini, ceea ce poate duce la pierderea de timp, produs și ambalaj. Temperatura în punctul de etanșare trebuie să fie precisă și uniformă în combinație cu presiunea mecanică și timpul de contact.

Utilizarea energiei cu respect pentru natură

Industria de prelucrare a alimentelor și a băuturilor este al patrulea cel mai mare consumator de energie industrială. Furnizorii de energie au un anumit tarif, iar în centralele prost gestionate este posibil să se consume mai multă energie în anumite momente decât permite tariful dvs. Acest lucru poate duce la costuri mari. Răspunsul simplu este un control mai bun al puterii. Algoritmii speciali pentru gestionarea și împrăștierea sarcinilor în fabrică vă ajută să utilizați cât mai bine energia.

Cookies