Sfaturi pentru a depăși mai ușor sezonul alergiilor (P)

13 mai 2021
29 Afișari
Sfaturi pentru a depăși mai ușor sezonul alergiilor (P)

Începutul sezonului cald vine cu mult optimism, dar o mare parte dintre oameni se confruntă în continuare cu probleme serioase: alergiile. Alergiile sezoniere se instalează pentru cei cu sensibilități încă din momentul în care înfloresc pomii până mai târziu în vară.

În funcție de tipul de alergii, acestea pot afecta semnificativ viața de zi cu zi, iar persoanele afectate au nevoie de tratament medicamentos. Pe lângă acesta este important ca și mediul înconjurător să fie cât mai protejat de factorii externi. Iată câteva sfaturi despre măsurile pe care le poți lua pentru a depăși cu bine sezonul alergiilor:

Protejează spațiul în care locuiești

Simptomele similare cu cele ale alergiei sezoniere pot apărea și atunci când mediul în care locuiești conține elemente față de care dezvolți o sensibilitate intensă. Printre acestea se numără praful, părul de animale, dar și alți factori poluanți din exterior. De asemenea, dacă aerul este prea uscat, te poți trezi cu gâtul iritat și nasul înfundat. Polenul poate pătrunde și el în locuința ta, afectându-ți și somnul pe timp de noapte. Cum nu poți sta în casă ca într-un glob de cristal cu geamurile și ferestrele permanent închise, soluția poate veni sub forma unui purificator de aer care să filtreze alergenii. Alege aparate pentru purificarea aerului din casa ta de pe alecoair.ro pentru a scăpa de particulele care îți provoacă simptome sau duc la agravarea acestora. Cu ajutorul unui astfel de aparat vei putea regăsi confort de “acasă”, indiferent că urmezi un tratament specific sau nu.

Fă schimbări în rutină

Dacă obișnuiai să faci sport în aer liber în fiecare zi, odată cu debutul sezonului alergiilor este recomandat să îți muți activitatea în interior, dacă este posibil. Fie că este vorba de sală sau de propriul apartament, aceste spații te vor proteja de factorii care îți provoacă simptome. Chiar dacă urmezi un tratament cu antihistamine, alergiile te pot afecta în mod special atunci când ești afară. Poți verifica și nivelul de polen din aer cu ajutorul diferitelor aplicații, dar e important de știut că acesta crește după amiază, spre seară și mai ales în zilele cu vânt. Imediat după ploaie poți observa o diminuare a simptomelor specifice rinitei alergice și poți profita de astfel de momente pentru a ieși la aer curat. Dacă lucrezi de acasă, dar ai de făcut mai multe drumuri în timpul zilei, alege orele dimineții pentru a fi cât mai protejat de disconfortul creat de simptomele date de alergii.

Poartă mască

Chiar dacă regulile impuse de Covid-19 se vor relaxa, masca poate rămâne utilă deoarece  te protejează de efectele pe care le are polenul asupra organismului tău. Poartă masca ori de câte ori ieși din casă și vei putea observa o ameliorare a simptomelor, în special dacă întreții activități precum îngrijirea livezii sau a grădinii. Este de preferat să alegi măști de tip N95, deoarece acestea filtrează cel mai bine particulele, dar măștile de unică folosință îți vor fi de mare ajutor, de asemenea.

Simptomele rinitei alergice se pot instala primăvara, vara sau toamna, dar ai posibilitatea să le ameliorezi cu câteva măsuri pe care trebuie să le impui acasă sau în viața de zi cu zi.

Sursa foto: pexels.com

Cookies