ȘTIRI

Sfat de la Ponta pentru noul prefect al Capitalei: Să aibă o relaţie excelentă cu Oprescu

„Este nevoie într-un oraş atât de mare, dar atât de complicat, cum este Bucureştiul, cu mii de probleme juridice, cu un buget de vreun miliard de euro, cu – până la urmă – influenţe şi interese atât de mari, este foarte mare nevoie de oameni cu pregătire foarte bună, cu foarte mult curaj şi cu capacitatea de a lucra împreună”, a spus Ponta, prezent la ceremonia de învestitură a noului prefect al Capitalei.

El i-a transmis acestuia că funcţia de prefect este una importantă şi „cu perspectivă”, având în vedere că şi Gabriel Oprea, în prezent vicepremier şi ministru de Interne, a fost prefect al Bucureştiului, fapt care „i-a prins bine”. „Spre deosebire, însă, de Oprea, care a lucrat cu un primar foarte dificil şi foarte complicat (Traian Băsescu, în perioada 2002-2003-n.r.), noul prefect are şansa de a lucra cu un primar care cred că e mai înclinat spre dialog”, a adăugat Ponta, potrivit Mediafax. 

Guvernul a decis să o retragă pe Georgeta Gavrilă din postul de prefect al municipiului Bucureşti şi să îl numească în acest post pe Paul Nicolae Petrovan.

Miercuri, la solicitarea presei, premierul Victor Ponta a confirmat informaţia şi a precizat că acesta este procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ministrul de Interne, Gabriel Oprea, cerând şi obţinând aprobarea de la Consiliul Suprem al Magistraturii.

„S-a dat aprobarea de către CSM şi va fi instalat ca prefect al Bucureştiului, da”, a spus Ponta. El a adăugat că acesta va fi reprezentantul Guvernului în Bucureşti. „Este magistrat, a discutat cu ministrul de Interne şi este dispus să îşi asume o funcţie dificilă, cea de prefect de Bucureşti, are toată pregătirea profesională şi are şi avizul CSM, mai mult ce ar trebui să îl recomande ?”, a mai afirmat Ponta.

Din decembrie 2013, Paul Nicolae Petrovan este procuror militar şef serviciu la Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni asimilate sau în legătură directă cu infracțiunile de corupție – Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari.

Noul prefect al Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a declarat joi, la ceremonia de instalare în funcţie desfăşurată la MAI, că priorităţile mandatului său sunt, ‘pe scurt, lege, ordine, patrie şi onoare’.

‘Încep prin a vă asigura că sunt conştient de răspunderea ce apasă pe umerii prefectului Capitalei, mai ales în acest an cu provocări deosebit de dificile. Priorităţile mandatului meu sunt simple şi derivă atât din atribuţiile prefectului astfel cum sunt ele statuate de lege, cât şi din calitatea mea de magistrat militar, respectiv, asigurarea supremaţiei legii şi a ordinii constituţionale, echidistanţă faţă de părţi, colaborare cu aleşii locali pentru bunul mers al vieţii comunităţii, asigurarea coordonării serviciilor publice deconcentrate din municipiul Bucureşti, respectarea ordinii publice, gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă. Pe scurt, lege, ordine, patrie şi onoare. (…) Mai departe voi lăsa faptele să vorbească în locul cuvintelor’, a afirmat Petrovan.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button