Sfat de la F.C. Liverpool pentru fani săi: Atenţie la hoţii şi ţeparii din Bucureşti

de:
17 nov. 2010
0 Afișari
Sfat de la F.C. Liverpool pentru fani săi: Atenţie la hoţii şi ţeparii din Bucureşti

Situl oficial al formaţiei din Vestul Angliei publică o listă cu 10 sfaturi de la Ambasada Marii Britanii la Bucureşti destinate suporterilor liverpudlieni care for face deplasarea la Bucureşti pentru meciul din Europa League.

Astfel, pe lângă informaţii de rutină privind accesul în stadion (interzicerea accesului suporterilor beţi, interdicţia de a intra cu umbrele şi brichete, etc) şi traficul greu din Bucureşti, clubul îşi atenţionează suporterii cu privire la hoţii şi ţeparii din Bucureşti.

„Unele baruri şi restaurante din Bucureşti vor încerca să profite de pe urma turiştilor/suporterilor, aşa că este recomandabil să solicititaţi întotdeauna lista de preţuri ÎNAINTE să comandanţi mâncare şi/sau băutură”, e unul din sfaturile Ambasadei publicate pe situl clubului. Sfatul este valabil şi în cazul călătoriilor cu taximetrul. Ambasada recomandă folosirea taxiurilor care au afişate la vedere numele companiei şi licenţa şi îi sfătuieşte pe suporteri să se intereseze dinainte cât poate costa călătoria.

„Fiţi atenţi la hoţii din buzunare şi de genţi care acţionează în zonele aglomerate, în special în preajma caselor de schimb valutar, a hotelurilor, în mijloacele de transport în comun şi în gări”, este un alt sfat dat suporterilor englezi. De asemenea, acestora le este recomandat să aibă grijă la grupurile organizate de hoţi care se dau drept poliţişti în civil şi cer actele la control ca să distragă atenţia victimelor în timp ce complicii lor le fură ceasurile şi bijuteriile.

Englezilor li se spune şi că există toalete ecologice şi că clubul a cerut ca forţele de ordine să se asigure că cele destinate femeilor vor fi folosite numai de femei, dar şi că scările care duc spre sectorul pentru vizitatori al stadionului Steaua sunt înguste, abrupte, fără balustrade şi prost luminate şi sunt îndemnaţi să fie „foarte precauţi” când intră şi când ies din sectorul pentru oaspeţi.

Clubul le aminteşte suporterilor că în România nu este permis consumul de alcool în public, iar cântatul şi strigatul în oraş îi face pasibili de amendă şi le pune în vedere că forţele de ordine sunt echipate la astfel de evenimente desfăşurate pe Stadionul Steaua cu scuturi şi câini.

În încheierea listei de sfaturi, se recomandă atenţie sporită în oraş: „Suporterii noştri au o vastă experienţă în deplasările prin Europa, dar le sugerăm ca, la Bucureşti, să fie mereu atenţi la ce se întâmplă în jurul lor şi să nu se depărteze de centrul oraşului”.

FC Liverpool este una dintre adversarele formaţiei Steaua în grupa K din Europa League. În meciul tur care a avut loc în Anglia, gazdelor s-au impus cu 4-1. Jocul de la Bucureşti va avea loc joi 2 decembrie.

Cookies