Sfârșit de săptămână cu activități la Muzeul Hărților. Bucureștenii, invitați la o vizită cu ghidaj gratuit și un workshop despre bunăstarea mintală prin intermediul culturii

02 apr. 2024
1235 Afișari
Sfârșit de săptămână cu activități la Muzeul Hărților. Bucureștenii, invitați la o vizită cu ghidaj gratuit și un workshop despre bunăstarea mintală prin intermediul culturii
Sfârșit de săptămână cu activități la Muzeul Hărților. Bucureștenii, invitați la o vizită cu ghidaj gratuit și un workshop despre bunăstarea mintală prin intermediul culturii. Sursa foto: Muzeul Hărților/Facebook

În acest sfârșit de săptămână, bucureștenii sunt așteptați la Muzeul Hărților. Vineri, 5 aprilie, vizitatorii pot participa la o vizită cu ghidaj gratuit, iar sâmbătă, 6 aprilie, are loc un workshop despre bunăstarea mintală prin cultură: „Cultural psy”.

Cel din urmă este susținut de Timea Vitan, medic rezident în psihiatrie și voluntar la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Expoziție temporară, vizită cu ghidaj gratuit

Înainte de „Cultural psy”, vineri pe 5 aprilie, Muzeul Hărților invită cât mai mulți doritori la o vizită cu ghidaj gratuit, pe baza biletului de acces. Vizita cu ghidaj gratuit are loc în cadrul expoziției temporare „TOATE PÂNZELE SUS! CĂLĂTORIE ÎN ISTORIA INSTRUMENTELOR DE NAVIGAȚIE” și va începe la ora 18:00.

Vizita cu ghidaj gratuit este susținută de Cristian Bogdan de la Asociația AstroNauticus. Participarea va fi realizată în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului de acces în expoziție:

  • tarif întreg: 10 lei
  • bilet pentru pensionari: 5 lei
  • bilet pentru elevi/studenți: 2.5 lei

Introducerea în bunăstarea mintală

Sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11:00, sunt așteptați cât mai mulți doritori la Muzeul Hărților (Str. Londra nr. 39, București). Acest workshop se adresează tuturor ceror interesați de domeniu, dar mai ales celor ce desfășoară activități pentru public. Traineri, educatori, facilitatori culturali, personal din biblioteci muzee sau alte organizații, voluntari din domeniul cultural sau din ONG-uri sunt așteptați la „Cultural psy” pentru introducerea în domeniul bunăstării mintale.

Vor fi prezentate demersuri culturale ingenioase prin intermediul unor activități alternative, creații artistice, evenimente culturale inițiative non-guvernamentale sau proiecte interdisciplinare. Acestea sunt menite să contribuie la starea de bine a beneficiarilor. Astfel, timp de două ore inivitații vor explora felul în care confortul mintal poate fi îmbunătățit cu ajutorul activităților practice și al discuțiilor.

Timea Vitan va folosi atât întrebări deschise, cât și metode de facilitare specifice educației adulților. Prin urmare, participanții vor fi îndrumați spre descoperirea elementelor care nu necesită diplomă de terapeut. Acestea vor îmbunătăți cooperarea cu publicul, imersiunea în comunități țintă, dar și o comunicare mai bună în interiorul organizației.

„Cultural psy” demonstrează faptul că activitățile culturale ajută la consolidarea bunăstării mintale. Medicul rezident Timea Vitan ne va spune ce e bine să știm și ce putem face. Participarea la workshop se realizează prin achitarea biletului în valoare de 16 lei.

Mai multe detalii despre activități, AICI.

Te-ar mai putea interesa și: ESENȚIAL | Noaptea Muzeelor se transformă, anul acesta, în mega protestul „Noapte în Muzee”. Angajați din aceste instituții reclamă 20 de ani de umilințe și discriminare

Cookies