Seviciul arme și explozivi face cercetări în cazul unui obiect zburător căzut lângă o biserică

de:
25 aug. 2015
0 Afișari
Seviciul arme și explozivi face cercetări în cazul unui obiect zburător căzut lângă o biserică

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, Nicolae Lohon, a declarat pentru Agerpres că prin numărul unic de urgență 112 mai mulți cetățeni au semnalat faptul că în vecinătatea bisericii din cartierul Kiseleff din Drobeta Turnu Severin a căzut din atmosferă, luni seara, un obiect care semăna cu o parașută, zgomotul produs de impactul cu pământul atrăgând atenția locatarilor din perimetrul respectiv.

„S-a sesizat Serviciul Român de Informații, care a trimis la fața locului o echipă de pirotehniști dotați cu echipamente utilizate în astfel de situații, iar lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți au securizat zona. Până la ridicarea obiectului, circulația a fost închisă pe strada unde a căzut acesta”, a precizat Lohon.

Ulterior, Nicolae Lohon, mai precizat  că se presupune că parașuta și tubul agățat de aceasta ar proveni de la un avion care a survolat zona și a exclus posibilitatea ca aceasta să fie parte a unui echipament de testare meteorologică.

„Se fac verificări pe aerodromurile și aeroporturile din sudul și sud-vestul țării pentru a descoperi în inventarul cărei entități s-a aflat. Este foarte important de stabilit cum a ajuns și în ce scop obiectul să aterizeze în Drobeta Turnu Severin”, a afirmat Lohon.

Potrivit sursei citate, obiectul zburător a fost ridicat luni noapte de o echipă pirotehnică SRI de lângă un lăcaș de cult din cartierul Kiseleff al municipiului Drobeta Turnu Severin și predat polițiștilor. Martori oculari au susținut că, la impactul cu solul, obiectul respectiv a produs un zgomot asemănător unei petarde. El se află la sediul IPJ, unde este supus unor analize de laborator amănunțite.

„Șeful Aeroclubului Drobeta, Endre Lucian Molnăr, ne-a precizat că parașuta, de mici dimensiuni, se utilizează la avioanele de agrement de mici dimensiuni. Ceea ce nu a putut să-și explice acesta este faptul că este suspect cum respectivul obiect, în toate cazurile aflat în interiorul aeronavelor, a ajuns accidental în atmosferă”, a adăugat Lohon.

Cookies