ARHIVA B365

Sesizare la DNA pentru posibile fapte de corupție savârșite de reprezentanții Primăriei Capitalei

Acesta reclama neaplicarea avizului autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM) din luna mai 2013 care a cerut modificarea conditiilor abuzive impuse de NetCity furnizorilor care au dus la falimentul a zeci de furnizori de internet.

La data de 1 iunie s-a împlinit un an de când Asociaţia Naţională a Internet Service Providerilor din România (ANISP) face toate demersurile necesare pentru a implementa Avizul conform nr. DER/928 emis de către ANCOM la data de 30.05.2013, în conformitate cu cerințele Legii 154/2012 privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații electronice.

Avizul modifică substanțial condițiile tehnice și, mai ales, economice în care trebuie să aibă loc accesul furnizorilor de rețele și servicii de comunicații electronice la infrastructura Netcity realizată în municipiul București de către UTI Grup SA. Deși acest aviz conform a avut ca termen maxim de implementare data de 1 octombrie 2013, cu scopul de a contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de telefonie, internet și televiziune oferite locuitorilor Capitalei și la scăderea tarifelor asociate acestora, nici Netcity Telecom SA – compania de proiect a concesionarului UTI Grup – și nici Primăria Municipiului București nu l-au pus până în prezent în aplicare.

Cu toate că au pierdut cele 5 procese prin care au solicitat Secției de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București fie suspendarea, fie anularea avizului conform emis de către ANCOM în aplicarea Legii 154/2012, în ciuda sentinței pronunțate de către instanța Curții de Apel București, Netcity Telecom şi Primăria Generală a Municipiului Bucureşti refuză în continuare măsurile corective impuse de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

În acest context, ANISP și companiile de comunicații electronice membre iau în calcul măsuri legale și penale în vederea anulării în instanță a Contractului de concesiune aflat la baza proiectului de infrastructură Netcity, chiar dacă acest proiect, în esența sa, ar fi trebuit să reprezinte un moment pozitiv în dezvoltarea industriei telecom la nivelul Capitalei. Astfel, în data de 22.11.2013, ANISP a sesizat DNA cu privire la posibilele fapte de corupție săvârșite, iar în luna mai 2014, împreuna cu firma INES Group SRL, au cerut in instanță suspendarea și anularea Hotărârii CGMB nr.108/2008 prin care a fost aprobat Contractul de concesiune care stă la baza proiectului Netcity.

Sursa: hotnews.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button