Sesiune de admitere anticipată, organizată de Universitatea Politehnică din București. „Platforma va fi activă începând cu 1 februarie”, anunță rectorul UPB

31 ian. 2023
337 afișări
Sesiune de admitere anticipată, organizată de Universitatea Politehnică din București. „Platforma va fi activă începând cu 1 februarie”, anunță rectorul UPB
Sesiune de admitere anticipată, organizată de Universitatea Politehnică din București. „Platforma va fi activă începând cu 1 februarie”, anunță rectorul UPB / Sursă foto: Facebook Universitatea Politehnică din București

Începând cu data de 1 februarie, Universitatea Politehnică din București organizează o sesiune de admitere anticipată, conform informațiilor transmise de rectorul UPB, Mihnea Costoiu.

Admiterea anticipată oferă încă o șansă studenților

Admiterea anticipată se va organiza înaintea admiterii propriu-zise din luna iulie. Rectorul Universității Politehnice din București explică pentru Antena1 că inspirația acestui concept a fost preluată din străinătate, și că acest model este unul nou pentru România.

Mihnea Costoiu a declarat, potrivit  AGERPRES:

„Platforma va fi activă începând cu 1 februarie. Admiterea anticipată se va finaliza după examenul de Bacalaureat. La fel ca la marile universităţi europene şi americane, oferă posibilitatea candidaților de a se înscrie la unul dintre programele universităţii noastre în avans”, a afirmat rectorul UPB.”

Înmatricularea la Universitatea Politehnică din București este condiționată și de deținerea diplomei de bac. Înscrierea la admiterea anticipată se poate realiza fizic, cât și online pe site-ul admitere.upb.ro. În această primă fază, vor fi scoate undeva la 80% din locurile totale, astfel permițând studenților să aibă două șanse, explică rectorul, conform AGERPRES.

Astfel, facultățile care au examen scris pot permite studenților să încerce în luna aprilie, când se va ține concursul admiterii anticipate, ținută înaintea admiterii propriu-zise din luna iulie.

Concursul de admitere scris va fi organizat pentru admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Concursul de admitere pe baza de dosar se va ține la: Inginerie Electrică, Energetică, Inginerie Mecanică şi Mecatronică, Inginerie Industrială şi Robotică, Ingineria Sistemelor Biotehnice, Transporturi, Inginerie Aerospaţială, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Inginerie Chimică şi Biotehnologii, Inginerie în Limbi Străine, Ştiinţe Aplicate, Inginerie Medicală, Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor.

Fuziunea dintre Universitatea Politehnică din București și Universitatea din Pitești

Uniunea dintre cele două Universități va da naștere unei noi unități de învățământ numită ”Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București”. Aceasta va avea două centre autonome, la Pitești și București, fiecare cu câte un prorector coordonator și buget distinct, conform informațiilor transmise de Știrile ProTv.

Cookies