Serviți amenzi? Restaurante și terase de fițe din Herăstrău și Dorobanți, amendate de Poliția Locală Sector 1

21 iun. 2022
1768 afișări
Serviți amenzi? Restaurante și terase de fițe din Herăstrău și Dorobanți, amendate de Poliția Locală Sector 1
Serviți amenzi? Restaurante și terase de fițe din Herăstrău și Dorobanți, amendate de Poliția Locală Sector 1 | Foto simbol; sursa: Unsplash

Este o listă interesantă de restaurante și terase din Parcul Herăstrău pe la care a fost în control  Poliția Locală  Sector 1. Vorbim despre restaurantele  Il Locale, Nuba, Tuya, Casa di David, La Brasserie, Pescăruș, Taverna Racilor, Funky, Adamo, Fattoria, Il Calcio, Argentine…

Polițiștii au verificat dacă administratorii au contracte cu o firmă de salubritate și colectează selectiv gunoiul. Concluzia? Amenzi totale de 210.000 de lei.

Amenzi și în Herăstrău, și în Dorobanți

Lista de cârciumi verificate e furnizată de primarul sectorului 1, Clotilde Armand:

Am intensificat în ultimele luni controalele la agenții economici pentru a ne asigura că respectă legislația de mediu, că au contracte încheiate cu o firmă de salubrizare și că deșeurile sunt colectate selectiv. Din păcate, mai mulți administratori de firme nu au înțeles încă aceste lucruri elementare. (…) Echipele Poliției Locale – Compartimentul Protecţia Mediului au constatat că societățile comerciale din incinta parcului Herăstrău nu au respectat prevederile legale privind colectarea selectivă a deșeurilor pentru un grad înalt de valorificare și pentru nesalubrizarea spațiului de precolectare al deșeurilor. Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 210.000 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și a HCGMB nr. 120/ 2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului București.

Din Herăstrău, polițiștii locali s-au mutat cu verificările la terasele și restaurantele din Dorobanți, mai spune Clotilde Armand:

Au fost controale și la celebrele terase „cu pretenții” din zona Dorobanți – Radu Beller, aceeași situație. Poliția Locală Sector 1 a dat alte 6 sancțiuni, în cuantum de 38.000 lei. Repet, toată lumea trebuie să respecte normele de salubrizare și de colectare selectivă, fie că vorbim de agenți economici, instituții publice sau asociații de proprietari.

Primarul Sectorului 1 mai spune că „nu facem curat și colectăm corect  deșeurile doar că așa ne cer normele europene, ci pentru a avea un mediu curat și pentru a ne proteja sănătatea.”

 

 

Cookies