Serviciul Omoruri a preluat cazul femeii incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca

de:
30 dec. 2019
0 Afișari
Serviciul Omoruri a preluat cazul femeii incendiate pe masa de operaţie la Spitalul Floreasca

Surse din Poliţia Capitalei au declarat pentru News,ro că dosarul a fost preluat de Serviciul Omoruri, care s-a autosesizat pentru moarte suspectă.

Poliţiştii aşteaptă rezultatul necropsiei.

Pacienta în vârstă de 66 de ani arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca a decedat duminică seară, la o săptămână după incident. Ministerul Sănătăţii a transmis condoleanţe familiei femeii, iar ministrul Victor Costache îşi exprimă speranţa să învăţăm cu toţii din acest episod tulburător şi în niciun spital din România să nu mai avem parte de o asemenea experienţă traumatizantă.

„A decedat în Terapie Intensivă, din Secţia de Arşi, era sub control medical multidisciplinar, dar probabil contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, un efort chirurgical făcut la cerere şi evenimentul neplăcut şi nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic nu a rezistat ca să poată să depăşească cu tot efortul medical care s-a făcut. Poziţia a treia în actul de deces este stopul cardio-respirator. Descărcând diagnosticele pacientei: cancerul, arsura şi stopul, sunt cele trei elemente care constituie actul de deces”, a declarat medicul Mircea Beuran, cel care a operat-o pe femeie.

Iniţial, după ce s-a aflat despre incident, Poliţia Capitalei anunţa că Serviciul Investigaţii Criminale a declanşat verificări cu privire la aspectele semnalate în mass media.

Cookies